Skibbeu je Zenica kao finale, pun hvale za Zmajeve

Njemački stručnjak na klupi Grčke Michael Skibbe izašao je pred novinare u Zenici bez euforije, svjestan da ga čeka težak zadatak u paklenoj atmosferi.
08.06.2017 u 17:04
skibbe1

- Moramo biti oprezni svih 90 minuta i to je jedini način da igramo protiv dobrog tima kao što je BiH, kaže Skibbe.

Zmajevi su tehnički sjajni

Istakao je kako poznaje sve naše igrače posebno one koji igraju u Njemačkoj

- BiH je izuzetno tehnički potkovana ekipa sa nekoliko vrhunskih pojedinaca, hvali grčki selektor bh.tim.

Onda je nešto kazao i o svom timu.

- Kao što znate Tzavellas nema pravo da igra, imam tri opcije za tu poziciju od mladih kvalitetnih igrača, dok s druge strane imamo Bosnu koja ima jake i brze igrače, stoga ću tek sutra odlučiti koji sastav i taktiku ću upotrijebiti. Mi trebamo da imamo koncentraciju jer BiH ima jak napadački dio ekipe, a mi smo jako dobri u odbrani. Drago mi je da se dosta igrača poznaje i bit ću sretan ako vidimo dobar fudbal, veli Skibbe.

Kao finale

Od dolaska je usadio njemački menatalitet grčkim fudbalerima.

- Od kako sam došao promjenilo se dosta stvari u taktici i sad svaki igrač zna šta treba da radi u napadu a šta u odbrani. Shvatili su da treba da daju sve od sebe za nacionalni tim i očekujemo to i sutra na terenu. Nadam se da ćemo sutra biti napadački bolji nego u Belgiji. Ovo je za nas kao finale, zbog toga trebaju igrati iskusniji igrači, a sastav ću odabati nakon treninga - rekao je Skibbe.

Novniarima se obratio i Alexandros Tziolis jedan od iskusnih grčkih fudbalera.

- Što se nas tiče svjesni smo težine sutrašnjeg meča. Imamo iskustvo za ovakve vatrene atmosfere, Ne bojimo se, očekujemo sve najbolje za naš tim u sutrašnjoj utakmici. Ne bih volio da kažem da se bojimo nekog iako Bosna ima dobre pojedince. Imamo i mi svoj kvalitet ali ne izdvajamo nekog iz Bosne, već možemo reći da je cjelokupan tim opasan za nas. Osim taktičke spreme, mi smo svjesni da trebamo ostaviti srce na terenu jer je ovo značajna utakmica i odlučujuća za to ko će ići dalje u kvalifikacijama. Svi igrači će dati sve od sebe i uvjeren sam da ćemo imati pozitivan rezultat. Naši nogometaši su svjesni odgovornosti i uz pomoć trenera sam uvjeren da ćemo se vratiti na stare staze i slaviti. Volio bih da pobijedimo, ali i ako ne pobijedimo siguran sam da ćemo nastaviti sa dobrim ritmom i igrama i napretkom. Sutra treba da na terenu budemo kao 11 vojnikai i da se pokažemo borbeno kao u Belgiji i budemo odlučni, rekao je Tziolis.

Skibbe u Zenici neće moći računati na Kyriakosa Papadopoulosa, Andreasa Samarisa, Giorgosa Tzavellasa i Panagiotisa Tachtsidisa.

Nakon pressice Grci su odradili jedini trening na Bilinom polju.

Grčka ima bod više od BiH. Susret u Zenici se igra u petak u 20:45.

 

pressing.ba