Stevanovića smo dobili za polovnu garnituru a uzeli 4 miliona

Zvijezda 09 klub iz Etno sela „Stanišić“ pored Bijeljine, jedinstven je klub u BiH. Iako se takmiče u 1.ligi Republike Srpske a ove sezone su u play offu za prvaka, u ovome klubu ne namjeravaju da idu prema Premijer ligi.
25.05.2016 u 11:21
stevke

- Šta ćemo u Premijer ligi? Ne možemo biti ispred Zrinjskog, Širokog, Sarajeva, Željezničara i Slobode. A, to znači da ne možemo u Evropu. A, ako ne možete ostvariti taj cilj, onda samo trošite pare koje teško ikada možete vratiti, kaže Čabrić.

U Zvijezdu 09 je stigao na poziv vlasnika Etno selo „Stanišić“, Borisa Stanišića.

- Naš projekat je stvaranje mladih igrača. Ne zanima nas rezultat. Svaka selekcija nam je za godinu mlađa. Evo sada iz selekcije Duška Stajića imamo dva U15 reprezentativca kod Zorana Erbeza. David Rukavina i Dragan Matković su igrali protiv Srbije u Kalesiji. Imamo saradnju sa Crvenom zvezdom. Njih dvojica već treniraju kod njih a sada su otišli i Marko Brkić te Vladan Tomić, ističe Čabrić.

On je svojevremeno bio direktor u Vojvodini kada je predsjednik bio kontroverzni Bata Buturović. 

- Mi smo tada u Vojvodini stvarali igrače, kupovali jeftino i plasirali vani. Vojvodina je tada zaradila sto miliona od prodaje. Pa recimo Drini smo za Miroslava Stevanovića dali polovnu opremu a onda smo ga prodali Sevilli za 4 miliona maraka. To je posao. Zato sada ovdje samo radimo na stvaranju mladih igrača i to je naša vizija, kaže Čabrić.

pressing.ba