Svijest se naklonio Messiju: "Bog, Papa, životinja"...

Svijet se naklonio Leo Messiju nakon još jedne briljantne partije u dresu Barcelone, koja je sa 3:0 savladala slobodno možemo reći sjajni Liverpool".
02.05.2019 u 11:49
messi

Svjetski mediji utrkivali su se ko će više na posebna način opisati Messija, fudbalskog čarobnjaka.

Marca: Liverpool je dominirao, ali Bog vlada u svom hramu

Madridski mediji, neskriveno naklonjeni Realu, toliko su fascinirani Messijevom predstavom protiv Liverpoola, da su zaboravili za koga navijaju. Marca se poigrala slovima i brojkom na Messijevom dresu te u naslov stavila "D10S", što se čita kao Dios ili Bog te dodala da je taj Bog pokazao tko doista vlada u njegovom hramu. Jer Liverpool je dominirao i bio bolji većim dijelom utakmice, ali zna se tko je gazda u Barceloni.

As: Nogometni papa

Drugi sportski dnevnik iz španjolske metropole također se poslužio kršćanskom metaforom opisujući kako Messi vlada nogometnim svijetom. Preko naslovnice poručuje da je on za taj sport isto što je njegov sunarodnjak za Katoličku crkvu.

Times: Veličanstveni Messi srušio je Liverpoolu snove slobodnjakom za sva vremena

Ugledni engleski list piše: "Genij Lionela Messija zaustavio je Liverpool. U drugom dijelu drugog poluvremena bio je nezaustavljiv, protiv njega se jednostavno nije moglo igrati. Njegov prvi gol bio je jednostavan, skrenuo je u mrežu Suarezov odbijanac od okvira gola, ali drugi zgoditak koji je zabio bio je jedan od onih slobodnjaka koji ulaze u povijest. Loptom koja je išla uz samu vratnicu, pa u rašlje, okončao je ovo polufinale." Telegraph: Maestro Messi zabio je nož u Liverpoolovo srce I ovaj engleski dnevnik klanja se najvećem: "Messi je zabio šest stotina golova za Barcelonu, a 600. je bio nož u Liverpoolovo srce. Najbolji nogometaš u svjetskoj povijesti ove sezone je čovjek s misijom, a to je da osvoji Ligu prvaka.