Talijanski nogometaši na ljekarskim pregledima, počinju treninzi

Nogometni kub Juventus u utorak će nakon skoro dva mjeseca nastaviti s treninzima, a prvi igrači su u ponedjeljak ujutro stigli u klupsku medicinsku službu kako bi obavili neophodne pretrage prije povratka na posao.
04.05.2020 u 17:53
mire

Talijanski mediji navode da su jutros počeli prvi pregledi, procjena zdravstvenog stanja igrača i uzimanje uzoraka za testiranje na koronavirus. Igrači koji su ostali u Italiji prvi su stigli u klupsku zdravstvenu ustanovu, a to su: Leonardo Bonucci, Federico Bernardeschi, Juan Cuadrado, Carlo Pinsoglio i Aaron Ramsey.

Dolazak Cristiana Ronalda, koji je vrijeme pandemije koronavirusa proveo u rodnoj Madeiri, očekuje se danas u večernjim satima. Dodaje se da su igrači sa zaštitnim maskama i uz poštivanje potrebne socijalne udaljenosti ušli u medicinsku ustanovu nakon kratke kontrole na ulazu. Prvi talijanski klub koji je nastavio s treninzima je Sassuolo, gotovo dva mjeseca od njihove posljednje utakmice u Seriji A protiv Brescie.

Nogometni Sassuola na raspolaganju imaju tri terena za svaku grupu od po šest igrača i osigurana im je minimalna udaljenost od 20 metara tijekom vježbi. Nakon jednosatnog treninga svi su se odmah vratili u domove kako bi se istuširali, jer im u trening kampu nije dozvoljen pristup svlačionicama i teretani. Serija A je prekinuta 9. ožujka zbog globalne pandemije koronavirusa. Nakon 26 odigranih kola, u vodstvu na ljestvici je Juventus sa 63 boda.

(agencije)