UEFA insistira na na nastavku sezone, odluka o baražu krajem maja

Preporuka Evropske fudbalske unije (UEFA) je da se poslije pandemije virusa korona prvenstva završe u postojećim formatima, ukoliko je to moguće, izjavio je generalni sekretar FSS Jovan Šurbatović nakon današnjeg video-sastanka
21.04.2020 u 17:00
uefa

"Sastanak je protekao u veoma konstruktivnoj atmosferi. UEFA prati razvoj situacije s virusom COVID-19 i svi savezi su dobili preporuku da se nacionalna takmičenja završe u postojećim formatima. Ukoliko to nije moguće, formati se mogu mijenjati u skladu s okolnostima, ali se ide ka tome da se okončaju i prvenstva i kup takmičenja u svim raspoloživim terminima", izjavio je Šurbatović za sajt FSS.

Što se tiče baraža za plasman na Evropsko prvenstvo, moguća su tri scenarija za odigravanje polufinalnih i finalnih utakmica: septembar i oktobar, oktobar i novembar, obje utakmice u novembru.

"Učesnici baraža bi trebalo da pošalju stvoj stav u UEFA, koja će konačnu odluku o terminima baraža donijeti 27. maja na sednici Izvršnog odbora", kaže Šurbatović.

Rival BiH, podsjetimo, biće selekcija Sjeverne Irske. Pobjednik tog mjeca sastaće se sa boljim iz duela Slovačka-Irska. Razgovarano je i o završetku evropskih klupskih takmičenja, pa se očekuje da se Liga šampiona i Liga Evrope nastave u avgustu. Predloženi termini za završnicu su 27. (Finale LE) i 29. avgust (finale LŠ). "Važno je još istaći da su rokovi klubovima za licenciranje pomjereni za mjesec dana, dakle do 30. juna", rekao je Šurbatović.

(agencije)