"Ulice Berlina su pune, život se vraća u normalu"

Srbijanski nogometaš Marko Grujić kaže da se život u glavnom gradu Njemačke Berlinu polako vraća u normalu i da je sve više ljudi na ulici.
05.04.2020 u 21:01
grujic vedo

"Prema onom što ja vidim kada izađem od prodavnice ili na trčanje, ulice u Berlinu su sada pune ljudi. Nema tenzije, niko ne nosi masku i život se polako vraća u normalu. Ovdje je bar tako, za druge dijelove Njemačke ne znam pouzdano i pričam samo ono što vidim", rekao je Grujić za Sportski žurnal.

On je nakon toga rekao da ubrzo očekuje početak treninga u manjim grupama, a nakon toga da će svi igrači zajedno trenirati, kao nekad.

"Odradili smo taj karantin, a od ponedjeljka smo počeli raditi po posebnom programu koji je dobio svaki igrač u klubu. Možemo trčati napolju bez problema, a ovdje se preporučuje izlazak svima. Od ponedjeljka ćemo početi raditi u manjim grupama na terenu, najviše deset igrača i jedan trener, a od 13. aprila bi trebali svi zajedno da treniramo, kao nekad", kazao je Grujić.

Što se tiče nastavka sezone, Grujić je rekao da očekuje da se prvenstvo nastavi u maju.

"Čuo sam razne opcije, a početak je moguć tek u maju i to bez publike. Ipak, vidio sam da su u Belgiji proglasili prvaka i prekinuli prvenstvo, pa izgleda da je sve moguće, a ja bih volio kao i mnogi drugi da se prvenstvo nastavi", istakao je Grujić.

(SZ)