Zbog Mamića navijači Hrvatske prijete prekidom protiv Češke

Nogometna javnost u susjedstvu i Hrvatski nogometni savez uznemireni su zbog radikalnih navijača koji su najavili prekid utakice protiv Češke.
16.06.2016 u 10:41
navijaci

Duel 2.kola na Evropskom prvenstvu, komšije igraju u petak od 18 sati u St.Ettienenu.

To je priča koja danima kola Splitom, a nakon što je ista teza izrečena na Hrvatskoj televiziji u emisiji “Otvoreno”, koja se prati u reprezentativnom hotelu, HNS je krenuo u akciju. Niko to ne shvaća olako. No, što nogometni savez može napraviti protiv aktivista čija je misija nanijeti zlo Hrvatskoj, koji su priskrbili Vatrenima da pet utakmica igraju bez publike, a nosi ih rušilačka mržnja na štetu nogometa i države?

Kako bi UEFA reagirala na prekid utakmice i što bi se moralo dogoditi da se ne odigra do kraja, sad se može samo nagađati, no “sudac” se davno primio za džep u kojem je crveni karton i izbacivanje Vatrenih figuriralo bi kao ozbiljna varijanta. Nakon nereda u Marseilleu sudački boss Pierluigi Collina lično je odletio u taj grad ne bi li arbitru utakmice Engleska - Rusija, sunarodnjaku Nicoli Rizzoliju naložio: “Počne li haos i na stadionu, sviraj kraj!” Iste bi naputke mogao dobiti i Mark Clattenburg za nastup Hrvata, piše Jutarnji list.

Na meču s Turskom obezbjeđenje nije bilo na nivou, što je i pokazalo utrčavanje navijača kada je Luka Modrić postigao gol.

(JL)