Zidane u Skoplju postavio nove rekorde

Trener Real Madrida Zinedin Zidane nakon osvajanja Super Cupa ušao u je u historiju!
09.08.2017 u 06:30
zizu

Nekadašnja desetka reprezentacije Francuske uspio je da kao igrač dva puta (1996. i 2002.) sa Juventusom i Real Madridom te kao trener Real Madrida dva puta (2016. i 2017.) osvoji Super Cup.

Zidane je već sada jedan od najuspješnijih trenera u trofejima prebogatoj povijesti Reala s obzirom na omjer broja takmičenja u kojima je igrao i onih koje je osvojio. Konkretno, otkako je preuzeo Real, borio se za osam trofeja, a osvojio ih je čak šest. Fantastičnih 75 posto. Jednostavnije je i daleko kraće nabrojati što Zidane nije uspio osvojiti otkako je trener Reala: španske naslove prvaka 2015/16 i pobjednika Kupa u sezoni 2016/17. Ali, ovdje je njegova odgovornost samo za neuspjeh u Kupu Kralja prošle sezone, kada ga je u četvrtfinalu izbacila Celta.

Uprkos tome što je Realov trener tako kratko, po broju trofeja već je četvrti na zlatnoj listi najuspješnijih trenera u historiji najvećeg kluba na svijetu.

Inače Real Madrid je dominirao oko 60 minuta a tek nakon što su poveli sa 2:0 Manchester United se probudio, ali od sveg uspjeli su samo do počasnog gola.

pressing.ba