Zlatan traži od engleskih klubova 1,5 miliona KM sedmično

Engleski mediji su otkrili koliko je menadžer Zlatana Ibrahimovića, Mino Rajola, zatražio svim zainteresovanim engleskim velikanima.
01.04.2016 u 19:28
zlatan

Onaj koji želi da angažuje švedskog fudbalskog virtuoza Zlatana Ibrahimovića, moraće da mu obezbijedi sedmičnu platu od 600.000 funti (više od 750.000 eura). Engleski mediji su otkrili da je to uslov koji je menadžer centarfora Mino Rajola saopštio svim zainteresovanim engleskim velikanima.

Ukoliko dođe do realizacije ovog posla, a u redu za fantastičnog centarfora stoje nezvanično Manchester United, Arsenal, Chelsea i West Ham, Zlatan bi postao ubjedljivo najplaćeniji fudbaler Premijer lige.

Trenutno, na prvom mjestu po visini zarada u engleskom šampionatu je Wayne Roony sa 260.000 funti sedmično kada se odbiju svi porezi, a drugi poziciju dijele Sergio Aguero i Yaya Toure, prvotimci Citya koji primaju po 240.000. 

Budući da su nameti države u Englskoj ogromni, Ibrahimović bi, ako mu uslovi budu prihvaćeni (600.000), u džep stavljao 318.200 funti sedmično i zasjeo bi na prvu poziciju. Ipak, to nije ni približno velika suma koliko traži od Kineza, koji takođe žele da ga angažuju. Klubovima iz najmnogoljudnije zemlje svijeta je saopštio da je za njih cijena milion funti sedmično.

(agencije)