Zmajevi dobili tercet za narednih deset godina

Osim pobjeda nad Gibraltarom i Albanijom, Mehmed Baždarević je dobio tri kvalitetna reprezentativca koja će najozbiljnije konkuirisati za udarnih 11 protiv Grčke u junu.
30.03.2017 u 14:34
kodro djumic krunic

Kenan Kodro napadač španske Osasune svakako da je svojim nastupom u Elbsanu pokazao kako se radi o potentnom napadaču, pred kojim je blistava karijera. Bez obzira što se radi o ekipi koja se nalazi na dnu ljestvice, igrati u Primeri ne može svako.

Sa nekoliko lucidnih poteza među kojima je i asistencija Luliću, potvrda je da smo u Kodri dobili napadača koji će sigurno još napredovati i uskoro biti pravi nasljednik Edina Džeke i Vedada Ibiševića. Sa 23 godine nagovještava da bi mogao biti klasa ravna ocu Mehi.

Dario Djumić je zasigurno stoper koji bi mogao donijeti dodatan kvalitet u našu poprilično "tanku" zadnju liniju. Posebno nakon odlaska Emira Spahića, za kojeg su male šanse da će više zaigrati za Zmajeve. Većina naših igrača u zadnjoj liniji igraju malo ili nikako u klubovima i to nam je problem već dugo. Djumić je stasiti stoper koji svojim kontinuiranim igrama u holandskom NEC-u dobio veliko samopouzdanje. Još kad potpiše u neki kvalitetniji klub, ubijeđeni smo kako ćemo imati stopera za narednih desetak godina.

Rade Krunić je samo potvrdio ono što se za njega već znalo. Igrama u U21 timu BiH nagovještavao je kako će biti klasa, a standardne partije u talijanskom Empoliju dodatno su mu pomogle da napreduje. Brzina, okretnost, moć ponavljanja, tehnika, centaršut, probojnost...samo su neke odlike ovog sjajnog fudbalera. To što je iznudio penal protiv Albanije, samo je mrvica od onoga što se od njega očekuje. On na desnoj a Lulić na lijevoj strani, učinit će naš krilni vezni red dodatno moćnijim i probojnijim.

Sva trojica fudbalera imaju po 23 ili 24 godine što govori da smo dobili mlade i perspektivne fudbalere, koji nastupaju u kvalitetnim ligama i koji sigurno mogu donijeti veći kvalitet našem timu, koji je na putu za Mundijal 2018.godine u Rusiji.

pressing.ba