"Facebook na poslu" krajem 2015.godine

Najpoznatija društvena mreža uskoro će lansirati verziju za firme, koja treba da olakša komunikaciju među kolegama, dijeljenje dokumenata i kontaktiranje drugih profesionalaca po ugledu na LinkedIn.
19.09.2015 u 09:02
Facebook at work

Probna verzija (beta verzija) veb sajta napravljenog specijalno da olakša komunikaciju među kolegama postoji još od početka 2015. godine.

Taj pilot program će, međutim, uskoro biti okončan, pošto će Facebook do kraja godine zvanično lansirati društvenu mrežu namijenjenu firmama.

"Facebook na poslu" bi trebalo da omogući korisnicima razgovor sa kolegama, dijeljenje dokumenata, kontaktiranje drugih profesionalaca...poput mreže LinkedIn.

Prednost Facebookove profesionalne mreže je u tome što nudi interface, kog velika većina korisnika poznaje, tako da neće biti potrebna nikakva edukacija, objavljeno je na veb portalu 01net.com.

Facebook planira da zarađuje na novoj mreži tako što će pristup biti besplatan, ali će morati da se izdvoji novac za pristup svim funkcijama, međutim, kako kažu u Facebook, kompanijska politika o tome šta će se plaćati a šta će biti besplatno, još se utvrđuje.

(vecernje)