Facebook uvodi velike promjene

Iz Facebooka su objavili da će se mobilni prikaz te društvene mreže uveliko promijeniti, uključujući profilni video, privremene fotografije i nove mogućnosti kojima će korisnici kontrolisati šta drugi vide kad posete njihov profil.
01.10.2015 u 08:16
fb

Profilni video, kako ga nazivaju iz Facebooka, omogućuje ljudima da profilnu fotografiju zamene kratkim videom koji se ponavlja. To će biti vidljivo samo na mobilnom Facebooku, kao i ostale nove promene. 

Korisnici će osim toga moći da učitaju "privremenu verziju" profilne fotografije, koja će se promijeniti u fotografiju koja je bila ranije u vreme koje vi navedete". Ova promjena inspirisana je filterom Celebrate Pride, koji su ljudi povremeno, najčešće tokom parade ponosa, koristili da pruže podršku LGBT osobama. Zanimljivo je da je tu novotariju kreirao stažista u Facebooku, a ona je postala jedna od najpopularnijih pa je korišćena čak 26 miliona puta, piše Independent. 

Korisnici će moći da promijene i informacije koje se pojavljuju na njihovim profilima. Nova funkcija omogućava da izaberete koje lične podatke želite da se pojavljuju na vrhu stranice, a dodaće se i rubrika "bio" u kojoj ćete moći da ispišete kratku poruku o sebi. 

Napravljene su i neke male promjene vezane za izgled profila, pa će se kućica s fotografijama i prijateljima nalaziti nešto više. Profilna fotografija, odnosno GIF, nalaziće se u sredini stranice, a ne sa strane. Ponavljamo, tako će izgledati samo u mobilnom prikazu. 

Ove nove funkcije najprije će se testirati "na malom broju korisnika iPhonea u Velikoj Britaniji i SAD-u", ali iz Facebooka su poručili da će uskoro biti dostupne svima.

(b92)