Iphone 7 stiže početkom septembra

Izvršnio direktor kompanije Apple Tim Kuk će nove modele svojih telefona predstaviti 7. septembra, prednarudžbine počinju 9. septembra, dok se početak prodaje očekuje 16. septembra.
25.08.2016 u 10:19
iphone7

Jedan tehnološki novinar nedavno je napisao da je za mobilno tržište ovo 'godina sedmica', jer najjači pametni telefoni dveju najvećih mobilnih kompanija na svetu imaju sedmicu u imenu.

Samsung je već predstavio Galaxy S7 i S7 Edge, a početkom ovog mjeseca predstavljen je i Galaxy Note 7, a sljedećeg mjeseca Apple će predstaviti iPhone 7.

Prema posljednjim glasinama koje kruže internetom, Kuk će nove modele svojih telefona predstaviti 7. septembra, korisnici u određenim zemljama moći će da ih prednaruče 9. septembra, dok se početak prodaje očekuje 16. septembra.

Većina stvari koje će nam donijeti ove telefoni već je dobro poznata pa, kao i u slučaju iPhonea 6S i 6S Plus, korisnici mogu da očekuju modele s ekranima dijagonale 4,7 i 5,5 inča koji će imati jače procesore, bolju grafiku i kvalitetnije kamere u odnosu na prethodne modele.

Jedna od najvećih novosti koja se očekuje jeste izbacivanje 3,5-milimetarskog ulaza za slušalice koje bi na novim telefonima trebalo da se povezuju s uređajem putem ulaza za punjenje iPhonea, a Apple će korisnicima ponuditi nove slušalice koji će se s telefonima spajati bežičnim putem.

Još jedna novost koju očekujemo jesu različite kamere pa bi veći, 5,5-inčni model trebalo da ima dve kamere zahvaljujući kojima bi iPhone 7 Plus trebalo da snima kvalitetnije fotografije s više detalja.

Na stranici BGR prokomentarisano je da je to loša vest za klasični iPhone s 4,7-inčnim ekranom jer razlika između ovih uređaja više neće biti samo u veličini ekrana (i optičkoj stabilizaciji), već i u kvalitetu kamere, ali i memoriji jer će Plus model navodno imati i više memorije tako da će korisnici koji žele najbolji iPhone morati da kupe veći i skuplji Plus model.

“Čini se da će iPhone Plus biti jedni model s dvostrukom kamerom. Ako je ta informacija istinita, to je zaista depresivno”, prokomentarisao je poznati Appleov bloger Džon Gruber.

Inače, već dugo se govori da ova generacija Appleovih telefona ne bi trebalo da donese neke revolucionarne promkene, pa je pitanje da li ovi uređaji mogu da zaustave pad prodaje iPhonea iz posljednja dva kvartala, a velike promjene Apple navodno priprema za sledeću godinu, kada se obilježava deset godina od kada je Stiv Džobs predstavio iPhone i zauvek promijenio tržište mobilnih telefona.