Lepa Brena i Saša Popović nisu više vlasnici "Granda"

Saša Popović i Lepa Brena, zajedno sa Breninim suprugom Slobodanom Živojinovićem, prodali su ostatak od 49 procenata „Grand produkcije“ kompaniji „Junajted medija“, koja je 2014. već kupila paket akcija od 51 odsto.
18.11.2019 u 22:53
brena i sasa

Njih dvoje su tako ukupno zaradili još 15 miliona eura, koliko su inkasirali i prije pet godina!

Cjelokupna transakcija kupoprodaje biće završena do kraja ove godine, što znači da će od 2020. u Agenciji za privredne registre imena osnivača i suvlasnika „Granda“ biti izbrisana. 

O ovoj temi već duži period se spekulisalo.

- Saša Popović i Lepa Brena za koji dan neće više imati ni procenat vlasništva nad svojim čedom „Grand produkcijom“. Ali Saša će nastaviti da radi postojeće emisije, samo kao kreativni autor, producent ili kako će ga već nazvati, i to za platu. Cjelokupnu vlasničku strukturu konačno će preuzeti „Junajted medija“, dok će sa ovim dijelom od preostalih 49 odsto osnivači „Granda“ na svojim računima prihodovati ukupnu sumu od čak 30 miliona eura. Od toga im je polovina plaćena prije pet godina - rečeno je u emisiji.

Dakle, prostom računicom zaključuje se da će Popović i Brena i ovaj put dobiti 15 miliona eura za prodaju preostalog dijela „Granda“. Sašin udeo u vlasničkoj strukturi bio je 24 odsto, pa će mu stoga pripasti 7.350.000 evra, dok je pevačica posjedovala 25 procenata i ona će biti bogatija za 7.650.000. 

(pressing.ba)