Oglasio se i Nirmel Muratović o presudi Kantonalnog suda u Tuzli

Nakon što je presudom Kantonalnog suda u Tuzli osuđen na tri mjeseca zatvora, zbog fizičkog napada na fudbalskog sudiju Murisa Mehinovića na utakmici u Tinji kod Srebrenika 2016.godine, svoj komentar je da i osuđeni Nirmel Muratović koji je kazao:
13.12.2019 u 20:04
srebrenik nirmel

- Na žalost ova presuda je istinita i kao takve ja se je ne stidim. Izrečenu kaznu časno ću da izdržim. Mnogi prijatelji, osobe koje me poznaju kažu da se izrečena kazna zatvora od 3 mjeseca može zamjeniti za novčanu kaznu i da neće dopustiti da završim u zatvoru, čak predlažu da oni plate kaznu. Ja lično sa tim se ne slažem, jer poštujem zakone svoje države. Kaznu mogu i sam platiti ali sam odlučio da presudu ispoštujem onako kako je izrečena, obzirom da sam i sam žrtva našeg sudstva i tužilaštva te nevino osuđen. Zato vjerujem da i u zatvoru takodje ima nevino osudjenih ljudi na izdržavanju kazne, kaže Muratović te dodaje:

- A takođe i zatvor je za ljude, htio bih da vidim kako je među tim ljudima... Nisam osuđen za prevare, iznudu, poresku utaju ili bilo koje djelo koje bi oštetilo državu ili društvenu zajednicu da bih se stidio... U svom životnom vijeku nisam nikad osuđivan do ove presude. Tako da sam vjerovao u naše sudstvo i tužilaštvo. A vi dragi građani prosudite sami i ne dovodite ovo u vezu sa politikom i stranačkom pripadnosti... Hvala svima na pozitivnim komentarima a volio bih da mediji istraže koliko sam lično, svojih sredstava uložio te koliki je moj doprinos u proteklih 25 godina u razvoju sporta, kulture i doprinos u razvoju društvene zajednice. Te istinito informišete javnost čime bi svi zajedno dali doprinos pozitivnom napretku u našem društvu, društvenoj zajednici. A ova presuda i ne čudi, jer svima je vec poznato u kakvom nam je stanju sport i kultura, kazao je Muratović na ovu presudu.

Nirmel Muratović je inače uzorni privrednik koji je u proteklim godinama učestvovao u brojnim humanitarnim akcijama te podržavao brojne sportske, kulturne i druge manifestacije.

Trenutno je i član u Gradskom vijeću Srebrenik.

pressing.ba