Predsjednik Slobode govorio o mogućnosti sudbine Čelika

Nova uprava tuzlanske Slobode imenovana je 16. oktobra, a na današnjoj konferenciji za novinare predsjednik UO Elmir Šećerbegović predočio je podatke o dijelu posla urađenog za minulih dvadesetak dana.
06.11.2019 u 17:34
secerbeg

Iznenadio je tvrdnjom da još nije zvanično predsjednik UO, iako ga je na to mjesto imenovala Skupština kluba, kazavši da će koncept nove uprave biti poznat u narednim mjesecima.

- Slijedeće sedmice bit će raspisan konkurs za direktora, sekretara i druga radna mjesta u klupskoj administraciji, kao i za trenere u omladinskim selekcijama – kazao je Šećerbegović.

Potvrdio je da je dug Slobode oko 5,4 miliona KM, te da je raskidom ugovora s Marinom Bloudekom, te igračima Marinkom Rastokom, Yoannom Martelatom i Adnanom Osmanovićem napravljena ušteda od oko 172.000 KM. Uz sva dugovanja, Šećerbegović tvrdi da Sloboda nije u finansijskom smislu u situaciji u kakvoj je zenički Čelik.

- Što se tiče tužbi po predmetima predatim Disciplinskoj komisiji NSBiH, ne bi trebalo biti problema do zime, a nadamo se i tokom sljedeće godine. Said Husejinović, Adis Hadžanović i Azir Muminović podnijeli su prijave NSBiH i s njima je dogovoren način isplata u ratama – naglasio je prvi čovjek Slobode.

Što se tiče potraživanja drugih igrača, dodao je, tu nema problema.

- U toku su pregovori s nekim igračima i sve će se riješiti na najbolji mogući način i za njih i za Slobodu – zaključio je Šećerbegović.

(fena)