Pronađite telefon uz pomoć nove aplikacije!

Svi ste se barem jednom našli u situaciji da nemate pojma gdje ste zametnuli svoj mobitel. Tražili ste ispod sjedala u automobilu, podigli sve jastuke na kauču... i još uvijek ga niste našli? Google ima rješenje za vas.
18.04.2015 u 14:30
androidaplik

Naime, nedavno je predstavio novu opciju koja pomaže korisnicima Androida da lociraju svoj omiljeni uređaj - sve što vam treba jest kompjuter.

- Ako se mobitel sakrio u blizini, zvonjavom će vam odati gdje se nalazi - ili pak njegovu lokaciju možete vidjeti na karti ako ste ga, primjerice, zaboravili u kafiću.

Ova nova opcija jednostavnog naziva 'Find my phone' (Pronađi moj mobitel) omogućuje korisnicima da u Googleovu tražilicu utipka 'find my phone' i koristi ju. Kako bi aplikacija pravilno radila, korisnici moraju biti sigurni da koriste posljednju verziju instaliranu na prijenosnom uređaju te da su istovremeno logirani na svoj Google račun i na mobitelu i na kompjuteru. Tada će se na karti jednostavno pojaviti označena lokacija.

Ako pak misle da im je uređaj ukraden, korisnici mogu mobitel putem Android Device Managera zaključati, izbrisati podatke na njemu ili pak promijeniti lozinku.

(JL)