Srbija donijela novu odluku za građane BiH

Srbija je donijela novu odluku za građane BiH kada su u pitanju korona testovi.
17.01.2021 u 17:35
Srbija 2

Građani Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Albanije, Sjeverne Makedonije i Bugarske mogu da uđu u Srbiju bez negativnog PCR testa, potvrđeno je za portal N1 u Vladi Srbije. Isto važi i za državljane Srbije koji se upute u ove zemlje.

Od 14., kako je i ranije najavljeno, građani Sjeverne Makedonije mogu da uđu u Srbiju bez PCR testa. Premijerka Srbije Ana Brnabić i premijer Albanije Edi Rama razgovarali su ranije o ukidanju obaveznog negativnog PCR testa za ulazak državljana Albanije u Srbiju. Odluka o tome donijeta je na sjednici vlade.

Ambasada Srbije u Bugarskoj je objavila da i građani Bugarske mogu da uđu u Srbiju bez negativnog PCR testa. S druge strane, Crna Gora je dozvolila ulazak u tu zemlju bez PCR testa, što važi i za građane Srbije. Građani Srbije koji ne dolaze iz pomenutih zemalja (BiH, Sjeverna Makedonija, Albanija, Bugarska i Crna Gora), a nemaju negativan PCR test, moraju da provedu obaveznih 10 dana u kućnom karantinu, od dana prelaska granice. Osobama koje dolaze iz SAD, umjesto negativnog PCR testa, priznaje se negativan Antigen FIA Rapid test, navodi se na sajtu Ambasade Srbije u Sofiji. Predsjednik Privredne komore Srbije Marko Čadež ocijenio je da je ukidanje obaveznog PCR testa za ove zemlje još jedna dobra odluka za ekonomsku saradnju u regionu.

“Region je naša zajednička kuća, zato je odluka ministra zdravlja o ukidanju obaveznog PCR testa za sve koju nam dolaze iz neposrednog okruženja još jedan pokazatelj naše spremnosti za ukidanje barijera između nas”, rekao je Čadež, prenosi se u saopštenju PKS.

(N1)