Broj zaposlenih u maju porastao za 5.386

posao

Ukupan broj zaposlenih u Federaciji BiH 29. maja ove godine po prebivalištu osiguranika bio je 512.993, saopćeno je iz Porezne uprave FBiH.

u 18:41
adam co 20

Firma iz Gračanice radit će dijelove za kruzere

Gračanička kompanija “Adam Co”, specijalizirana za proizvodnju željeznih konstrukcija, potpisala je ugovor s italijanskom kompanijom “Fincaniteri” o izradi “pijole”, metalnih dijelova za kruzere.

u 18:33
restoran

Stižu dobre vijesti za ugostitelje

Nove mjere popuštanja i dobre vijesti stižu za ugostitelje.

u 21:58
pdv

Pomjereno plaćanje PDV-a za zadnji dan u mjesecu

Predstavnički dom Parlamenta BiH usvojio je danas inicijativu Denisa Zvizdića o dopuni Zakona o porezu na dodatu vrijednost. Dopuna zakona tiče se pomijeranja roka za uplatu PDV-a na kraj mjeseca.

u 21:06
aerodrom

Tuzla: Međunarodni letovi od 1.juna

Aerodrom u Tuzli, kao i njihov glavni partner, mađarska avio kompanija Wizz Air, spremni su za nove letove, potvrdio je Feni direktor Međunarodnog aerodroma u Tuzli Esad Mujačić.

u 19:29
privreda

U Živinicama i Gračanici po milion, u Srebreniku 500.000 KM za oporavak privrede

Nekoliko opština i gradova Tuzlanskog kantona obezbijedilo je iz budžeta određena sredstva za pomoć privredi kao vid podrške za oporavak privrednih društava.

u 14:42
frizeri

Frizeri i kozmetičari dižu cijene da bi opstali

Pojedini frizeri i kozmetičari u RS već su podigli cijene svojih usluga nakon što skoro dva mjeseca nisu radili, a drugi iz uslužnih djelatnosti takođe najavljuju da bi mogli da promijene svoje cjenovnike ukoliko se situacija u narednom periodu ne vrati u normalu.

u 17:07
bec

Kako će Beč spasiti kafiće i restorane?

Ukupno 950.000 kućanstava u Beču primit će vaučere kojima se želi pomoći poslovanje restorana i kafana nakon što su zbog epidemije koronavirusa dva mjeseca bili zatvoreni, objavio je gradonačelnik Michael Ludwig.

u 14:57
hoteli

Ugostitelji i prijevoznici kreću u proteste

Turističke agencije, hotelijeri i prijevoznice će u utorak u Sarajevu, od 12:05 sati održati protestnu vožnju praznim autobusima.

u 16:38
inspekcija

Za nepridržavanje mjera za privrednike kazne od 2.000 do 10.000 KM

Velika većina privrednika kojima je bio zabranjen rad od ponedjeljka otvaraju svoje radnje uz mjere kojih će se striktno morati pridržavati.

u 19:30