Tradicija Gradačačkog sajma ipak nastavljena

sajam

Iako je bilo upitno održavanje tradicionalne manifestacije u Gradačcu su danas otvoreni "Dani šljive - 48. međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambene industrije" na platou Sportske dvorane "Skenderija".

u 15:33
poljoprivreda

Povećan izvoz poljoprivrednih proizvoda

Federalna vlada je utvrdila izvještaj Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva o stanju poljoprivrede (tzv. Zeleni izvještaj) u Federaciji BiH za 2020. godinu, s prijedlogom preporuka, koji će biti dostavljen na prihvaćanje Parlamentu Federacije BiH.

u 15:06
gorivo

Novo poskupljenje goriva

Gorivo je opet skuplje!

u 10:56
radnici

Mjerama Vlade povećana zaposlenost za 15.000 radnika

Federalni zavod za programiranje razvoja izvršio je analizu mjera koje je Vlada Federacije BiH poduzela na ublažavanju ekonomskih posljedica pandemije, te je utvrđen rast zaposlenosti za oko 15.000 radnika, a za izvoz u industrijskom sektoru potrošeno je blizu 30 miliona KM za 391 poslovnog subjekta.

u 11:20
Zendev

Vratio se iz Švedske i pokrenuo biznis

Mnogo je priča dostupnih javnosti o mladim ljudima iz Bosne i Hercegovine koji su širom svijeta uspješni u raznim oblastima. Brojni su domovinu napustili kao djeca, bježeći od rata, neki su se u inostranstvu rodili i odrasli, a veliki broj je i onih koji su diplome stekli u BiH, ali su zbog loše perspektive sreću potražili u inostranstvu.

u 10:35
garaza

Limene garaže iz BiH bit će postavljene širom Austrije

Limene garaže posljednjih godina su apsolutni hit, najbolje i najčešće rješenje za vlasnike automobila u našoj zemlji, ali i regionu.

u 14:36
majevica1

Na Majevici počinje izgradnja turističko-rekreacionog izletišta

Ministrica trgovine i turizma Suzana Gašić, u ime Vlade Republike Srpske, potpisala je Ugovor sa direktorom Green Hills iz Lopara Svetozarom Ostojićem, kojim se ustupa pravo svojine na zemljištu, radi izgradnje turističko-rekreaciono-izletničkog centra na Busiji, na planini Majevica.

u 18:52
kuce

Montažne kuće iz BiH idu po Evropi kao halva

Dok gotovo sve grane privrede bilježe gubitke, prodaja montažnih kuća u Bosni i Hercegovini cvjeta, a drvna industrija bilježi bolje rezultate nego prošle godine.

u 20:24
vares

Arapi ponovo ulažu u BiH, Vareš će procvjetati

Općina Vareš, malo mjesto u središnjem dijelu Bosne i Hercegovine (BiH), u narednih deset godina, dobit će luksuzni kompleks s hotelom, adrenalin-parkom vilama, biciklističkim stazama i drugim rekreacijskim objektima.

u 20:11
ciljuge

Živinice: Turci u fabrike baruta i dinamita ulažu 70 miliona KM

Za otprilike tri mjeseca trebale bi biti otklonjene sve administrativne barijere koje stoje na putu izgradnji fabrike namjenske industrije u Živinicama.

u 11:23