Od 5.maja u FBiH povećan broj zaposlenih za blizu 9.000

Gradjevinski radnici

Nastavljaju se pozitivni trendovi rasta broja zaposlenih u Federaciji BiH. Ukupan broj zaposlenih 15. juna 2020. godine po prebivalištu osiguranika iznosi 516.346.

u 16:52
agape

Koliko su Dodikove kćerka i snaha zaradile?

Banjalučki ugostitelji u 2019. godini ostvarili su profit veći od četiri miliona maraka.

u 14:55
posao

Broj zaposlenih u maju porastao za 5.386

Ukupan broj zaposlenih u Federaciji BiH 29. maja ove godine po prebivalištu osiguranika bio je 512.993, saopćeno je iz Porezne uprave FBiH.

u 18:41
adam co 20

Firma iz Gračanice radit će dijelove za kruzere

Gračanička kompanija “Adam Co”, specijalizirana za proizvodnju željeznih konstrukcija, potpisala je ugovor s italijanskom kompanijom “Fincaniteri” o izradi “pijole”, metalnih dijelova za kruzere.

u 18:33
restoran

Stižu dobre vijesti za ugostitelje

Nove mjere popuštanja i dobre vijesti stižu za ugostitelje.

u 21:58
pdv

Pomjereno plaćanje PDV-a za zadnji dan u mjesecu

Predstavnički dom Parlamenta BiH usvojio je danas inicijativu Denisa Zvizdića o dopuni Zakona o porezu na dodatu vrijednost. Dopuna zakona tiče se pomijeranja roka za uplatu PDV-a na kraj mjeseca.

u 21:06
aerodrom

Tuzla: Međunarodni letovi od 1.juna

Aerodrom u Tuzli, kao i njihov glavni partner, mađarska avio kompanija Wizz Air, spremni su za nove letove, potvrdio je Feni direktor Međunarodnog aerodroma u Tuzli Esad Mujačić.

u 19:29
privreda

U Živinicama i Gračanici po milion, u Srebreniku 500.000 KM za oporavak privrede

Nekoliko opština i gradova Tuzlanskog kantona obezbijedilo je iz budžeta određena sredstva za pomoć privredi kao vid podrške za oporavak privrednih društava.

u 14:42
frizeri

Frizeri i kozmetičari dižu cijene da bi opstali

Pojedini frizeri i kozmetičari u RS već su podigli cijene svojih usluga nakon što skoro dva mjeseca nisu radili, a drugi iz uslužnih djelatnosti takođe najavljuju da bi mogli da promijene svoje cjenovnike ukoliko se situacija u narednom periodu ne vrati u normalu.

u 17:07
bec

Kako će Beč spasiti kafiće i restorane?

Ukupno 950.000 kućanstava u Beču primit će vaučere kojima se želi pomoći poslovanje restorana i kafana nakon što su zbog epidemije koronavirusa dva mjeseca bili zatvoreni, objavio je gradonačelnik Michael Ludwig.

u 14:57