Rudarima povećane plate

rudari

U sjedištu Vlade Federacije BiH u Sarajevu danas je potpisan Kolektivni ugovor o pravima i obavezama poslodavaca i radnika u oblasti rudarstva u Federaciji BiH.

u 15:59
sajam

Gračanica: Otvoren sajam obrta i poduzetništva

U Gračanici je danas otvoren 11. po redu Međunarodni sajam poduzetništva i obrta Grapos – Expo 2022, koji je privukao 315 izlagača iz sedam država.

u 16:15
zg stanogradnja

Dokle će rasti cijene nekretnina?

Neizvjesno je i kako će rast kamatnih stopa utjecati na tržište nekretnina. U tom segmetru bilježi se veliki rast cijena, i do 35 posto. No taj rast nije rezultirao smanjenon potražnjom za stanovima. Naprotiv.

u 22:33
radnici

Mjesečno BiH napusti 1680 radnika

Ni dešavanja u svijetu ni poljuljana ekonomija Evrope nisu omeli domaće radnike da bježe iz BiH, što potvrđuje i podatak da je za tri mjeseca zemlju napustilo više od 5.000 ljudi, koji su dobili posao u samo dvije strane države.

u 17:49
ullje

Ulje u Crnoj Gori 3,5 KM, duplo jeftinije nego u BiH

Ulje u Crnoj Gori 1,80 eura, duplo jeftinije nego u BiH.

u 12:44
fuel

Jeftinije gorivo i do 30 feninga

Federalno ministarstvo trgovine u posljednjih sedam dana zaprimilo 652 obavijesti o promjeni cijena.

u 10:49
nedjelja

Pojedine opštine uvode neradnu nedjelju

Općina Novi Travnik obavijestila je privrednike koji posluju na području ove općine da od danas stupa na snagu nova odluka o radnom vremenu prodajnih objekata, ugostiteljskih objekata i obrta na području Općine.

u 12:03
gorivo 1

Za jedan dan 250.000 KM kazni pumpadžijama zbog poskupljenja goriva

U intenzivnoj kontroli benzinskih pumpi u Republici Srpskoj u 18 slučajeva utvrđene su određene nepravilnosti, na osnovu čega je izdato 36 prekršajnih naloga u iznosu od 256.100 KM, saopšteno je iz republičkog Inspektorata.

u 11:15
dujak

Vratio se iz Njemačke i otvorio farmu

Unatoč migracijama prema Zapadu i osobito Švicarskoj gdje najčešće odlaze s područja općine Odžak, obitelj Dujak već desetljećima bavi se onim najtežim, a opet, zbog vezanosti za zemlju, za njih najljepšim poslom - poljoprivredom.

u 10:45
sisecam

Najveći izvoznici iz BiH dolaze iz Tuzlanskog kantona

Hemijska industrija u Bosni i Hercegovini jedna je od grana koja ima ogroman potencijal, sa glavnim proizvođačima u Tuzlanskom kantonu, pa je izvoz za 11 mjeseci 2021. godine iznosio 530 miliona maraka.

u 17:18