Lepa Brena u svom Srebreniku podržala Mirzu Selimovića pred 30.000 gledalaca

Sinoć je na Gradskom stadionu u Srebreniku održan pobjednički koncert posvećen Mirzi Selimoviću, ovogodišnjoj "Zvijezdi Granda" pred više od 30.000 gledalaca.
27.08.2014 u 10:11

Podno Majevice stigla je publika iz Gradačca, Gračanice, Brčkog, Orašja, Lukavca, Tuzle, Živinica, Banovića, Kladnja, Zavidovića, Maglaja, Tešnja, Modriče, Šamca, Zenice, Kaknja..., kako bi pozdravila Mirzu Selimovića, po mnogima nasljednika Zdravka Čolića i Harija Mata Harija.

Publici su se predstavili i ostali učesnici finala i to Mustafa Omerika, Jasmin Hasić, Ajša Kapetanović, Bakir Turković, Miloš Vujanović, Predrag Bošnjak, Marko Gačić...

Vođa ovoga projekta i direktor produkcije "Granda" Saša Popović bio je oduševljen posjetom u Srebreniku, koju su uveličale Zorica Brunclik i Lepa Brena.

Malo je onih koji znaju da je porijeklo Lepe Brene iz Srebrenika. Njena majka je iz Ćehaja, rođena Smajlović a otac iz Ježinca iz familije Jahić, koji su kasnije odselili u Brčko. To Brena nije zaboravila.

- Pozdrav za Srebrenik, Ćehaje, Ježinac, Špionicu...ovo je moj kraj, ja sam odavdje. Ovdje se rađaju velike zvijezde, sigurna sam da će to biti i Mirza, kazala je Brena.

Za potpuni spektakl pobrinulu su se organizatori koji su osigurali vrhunsku ozvučenje i rasvjetu, tako da je ugođaj na koncertu bio poput onoga kada svoje izvedbe imaju Rolling Stones, AC DC, Madona ili Dino Merlin.

pressing.ba