Mogu li se Zmajevi osvetiti Talijanima?

Reprezentacija BiH u petak igra kvalifikacioni meč sa Italijom u Zenici.
14.11.2019 u 14:20

Zmajevi imaju još samo teoretske šanse da se plasiraju na EURO, ali o tome je u ovom trenutku iluzorno čak i pričati.

Ali Zmajevi će imati motiv, ali i obavezu prema navijačima. Ujedno ovo će selektoru Robertu Prosinečkom biti prilika da počne sa uigravanjem tima koji će u martu kroz play-off Lige nacija (baraž) pokušati izboriti plasman na Evropsko prvenstvo.

Stručni štab u predstojećom meču neće moći računati na povrijeđene Tonija Šunjića i Amera Gojaka, a male su šanse da će se do utakmice oporaviti i Elvis Sarić, inače selektorov miljenik…

Prosinečki ima nekoliko dilema kada je u pitanju odabir startne postave, ali je poznato većina igrača koji će istrčati na teren stadiona Bilino polje. Na golu je mjesto rezervisano za Šehića, a zadnju liniju trebali bi činiti Kvržić,  Bičakčić, Kovačević i Kolašinac., iako je moguće da u zadnju liniju uđe i Memišević. 

U vezi je samo siguran Pjanić, a društvo bi mu trebali praviti Muhamed Bešić i Rade Krunić ili Gojko Cimirot.

Po desnom boku djelovat će Edin Višća, a lijevo Haris Duljević. Mjesto u vrhu napada rezervisano je za kapitena Edina Džeku. Mogući sastav BiH: Šehić, Kvržić, Bičakčić, Kovačević (Memišević), Kolašinac, Pjanić, Bešić, Krunić (Cimirot), Višća, Duljević, Džeko.

(pressing.ba)