Slovenci utvrdili da je "Plazma keks" štetan za djecu

plazma 29

U Sloveniji je povučen iz prodaje Plazma keks proizvođača Bambi iz Srbije, saopštilo je Ministarstvo za poljoprivredu i Uprava za veterinu Slovenije.

u 10:10
djuro h

Direktor pozajmio radnicima pare da vrate bankama dugove

Direktor kompanije "Tehnix" Đuro Horvat odlučio je da pomogne svojim zaposlenicima kako bi ih motivisao na ostanak u Hrvatskoj.

u 12:12
bolnica

Doktor proglasio ženu mrtvom a ona ustala nakon 12 sati

Radojku Stankov (71) iz Kikinde, koja već godinu dana živi u Gerontološkom centru, doktor Hitne službe u tom gradu u ponedjeljak uvečer je proglasio mrtvom, ustanova je o tome obavijestila njene srodnike i prijatelje koji brinu o njoj, ali je medicinski tehničar u utorak ujutro konstatirao da je žena - živa.

u 19:32
fratar

Uhapšen fratar osumnjičen za pedofiliju

Splitska policija uhapsila je 78-godišnjeg fratra samostana Svetog Frane osumnjičenog za pedofiliju. Ispitan je kao osumnjičeni te potom pušten na slobodu. Policija će sastaviti izvještaj te ga poslati Državnom odvjetništvu na daljnje postupanje.

u 17:47
slavonski brod

Hrvati hrle u BiH po flaširanu vodu

Stanovnici Slavonskog Broda probleme sa vodom nastoje bar donekle riješiti u Bosni i Hercegovini. Kanisteri kupljeni sa ove strane Save su jeftiniji, ali problem predstavljaju gužve na graničnom prelazu. Kilometarske kolone su uobičajene, posebno u vrijeme praznika.

u 19:12
fajterke

Potukle se učiteljice

Tuča djece u školi i nije rijetkost, ali da se međusobno tuku nastavnici, prava je bruka i sramota.

u 16:40
svestenik hapsenje

Sveštenik dilao drogu

Poslije sveštenika Milana Jordovića iz Požege, koji je sa vjeroučiteljem transvestitom prije manje od mjesec dana pao sa 27 kilograma skanka, danas je uhapšen i pop iz Kruševca koji je dilovao travu i amfetamine!

u 11:46
Vranje

Vranje: Izbo komšiju pa mu odsjekao glavu

Strašan i nezapamćen zločin dogodio se u selu Donje Trebešinje kod Vranja (Srbija)!

u 09:42
gradac

Ko se vrati u rodno mjesto načelnik daje 2.000 KM

U okviru politike kojom se pokušava poboljšati loša demografska slika općine, gradački načelnik Matko Burić odlučio se na konkretne korake, usmjerene primarno prema mladima. Naime, na sljedećoj sjednici Općinskog vijeća naći će se i nacrt jedne zanimljive, na području Makarske rivijere, a vjerojatno i šire, svakako inovativne odluke.

u 11:56
novcanik euri

Vratio novčanik s 15.000 KM, za nagradu dobio 40 KM

Danas je sve manje ali ipak ima još poštenih ljudi.

u 10:14