Zbog dugog čekanja, u Dom zdravlja donio bombu

bomba

Građanin Aleksinca, u Srbiji, revoltiran gužvama na pedijatriji u Domu zdravlja, nakon više sati čekanja da preda knjižicu kako bi njegovo dijete bilo pregledano, je u prepunoj čekaonici prijetio medicinskoj sestri i doktorici da će baciti bombu i nekog ubiti.

u 15:21
golf

Naljutio se na "Golfa" pa ga izlupao macolom

Nesvakidašnji snimak iz Splita osvanuo je jutros na Facebooku.

u 15:30
skola silovanje

Tutin: Nastavnik dvije godine silovao učenicu

Policija u Tutinu uhapsila je O. A. (65) zbog sumnje da je u prethodnom periodu nekoliko puta silovao trinaestogodišnju učenicu, saznaje "Blic".

u 15:40
gripa

U Hrvatskoj sedmero umrlo od gripe

U Hrvatskoj je prijavljeno 8.460 oboljelih od gripa, a sedam osoba je umrlo, saopštio je direktor Nacionalnog referentnog centra za influence, Vladimir Draženović, dodajući da se procjenjuje da je broj oboljelih četiri puta veći.

u 09:20
facebook

Nasjele na Facebook prevaru i ostale bez 45.000 KM

Usamljenim Bjelovarčankama se putem Facebooka javljaju lažni američki vojnici te od njih uzimaju novac. Tako su dvije starije osobe u 60–im godinama u posljednjih šest mjeseci ostale bez ukupno 188 hiljada kuna (oko 45 hiljada maraka), piše portal Bjelovar live.

u 13:29
bora branko peric

Zamjenik gradonačelnika ljubi maloljetnu djevojčicu

Zamjenik gradonačelnika Bora Branko Perić (60) našao se u središtu skandala kada su fotografije na kojima se on ljubi i grli s djevojčicom od 15 godina navodno osvanule na Facebook profilu te maloljetnice. Kako javlja RTV Bor, Perić je podnio ostavku.

u 14:47
racuni

Tužio suprugu zato što je plaćao komunalije

Općinski sud iz Bjelovara je 23. novembra donio nepravomoćnu presudu kojom je suprug Stjepan dobio parnicu protiv supruge Nevenke jer je godinama sam plaćao režije za porodičnu kuću na području Koprivničko križevačkog kantona u ukupnom iznosu 40.055,24 kuna (nešto više od 10.570 KM)

u 18:12
parking tviter

Otišao na ispit i ostavio parking servisu poruku

Na društvenim mrežama pojavila se fotografija poruke s jednog automobila u Srbiji.

u 21:08
tracanje

Osuđena jer je po selu tračala komšije

U bizarnom sudskom procesu koji se vodio na Općinskom sudu u Bjelovaru jedna je žena (56) iz malenog naselja u sastavu Grada Garešnice, osuđena zbog teškog sramoćenja svojih susjeda.

u 17:52
maja

Završila dva fakulteta a radi kao plesačica

Maju Đurić (30) iz Šapca su svi osudili nakon što su objavljeni snimci sa šabačkog vašara, na kojima se vidi kako u donjem vešu igra sa pijanim gostima.

u 18:34