Blitva za srce, oči, kosti, mozak...

blitva

Blitva ima višestruko pozitivno dejstvo na naše zdravlje a ako do sada niste imali ovu zelenkastu bilju u vašem jelovniku, obavezno je uvrstite.

u 17:00
sunce

Bubrezi traže dovoljno vode

Nedovoljnim dnevnim unosom tečnosti možemo ozbiljno da ugrozimo bubrege.

u 20:33
povrce

Tri namirnice za mladalački izgled

Ako želite da što duže sačuvate mladalački izgled i dobro zdravlje, tokom ljeta obogatite jelovnik voćem i povrćem u neograničenim količinama, a crveno meso zamijenite ribljim specijalitetima, savjetuju nutricionisti i posebno preporučuju češće konzumiranje paradajza, skuše kao i brokolija.

u 11:23
tresnje

Trešnje su bolje od aspirina, sjajne za kosti, energiju...

Istraživanja su pokazala da osim toga što mogu da ublaže bolove, trešnje mogu da utiču i na zdravlje kostiju i na sprečavanje srčanih bolesti i raka.

u 12:36
tikvice

Tikvice štite srce i prostatu

S obzirom na to da obiluju vodom, tikvice su idealna namirnica u dijetama.

u 10:56
cili

Ljute papričice mogu uništiti ćelije raka!?

Ćelije raka bi mogle da budu uništene pomoću kapsaicina, jedinjenja koje je jedan od glavnih sastojaka ljutih paprika.

u 09:35
iftar

Šta jesti za iftar a šta za sehur?

Mnoge su blagodati posta, a naročito se ističe ona u vezi sa zdravljem ljudi. Posebna čar ramazana su iftari i sehuri, pa mnogi sa puno pažnje i ljubavi pristupaju pripremi ovih obroka.

u 08:12
orasi

Ovo su namirnice koje jačaju vaše srce

Da biste sačuvali srce stručnjaci savetuju da u jelovnik ubacite nekoliko namirnica, za koje su mnoge naučne studije pokazale da su veoma delotvorne za očuvanje zdravlja ovog organa i krvnih sudova.

u 13:16
miner

Zašto mineralna voda nije zdrava?

Mnogi ne mogu da završe obrok bez mineralne gazirane vode, u narodu poznatije kao "kisela". Međutim, novo istraživanje pokazuje da to nije dobra navika.

u 12:27
maslacak

Maslačak za celulit, hemoroide, varenje, reumu...

Osim što ukrašava livade i travnjake, maslačak od najstarijih vremena ima široku primjenu u liječenju najrazličitijih bolesti. Od njega se prave čaj, sirup i sok.

u 13:15