Mladi luk za imunitet, srce, šećer, sprečava rak...

mladi luk

Mladi luk je jedna od najpopularnijih, ali i najzdravijih namirnica na svijetu. Ova vitaminska bomba čuva organizam od raznih bolesti i jača imunitet.

u 14:56
kikiriki

Kikiriki je dobar za srce

Kikiriki je dobar izvor proteina i ima visok sadržaj esencijalnih vitamina, minerala i biljnih jedinjenja. Oleinska kiselina koju sadrži može da smanji loš holesterol (LDL) i poveća dobar (HDL).

u 16:01
umor

Zašto se osjećamo umorno?

Bezvoljni ste, nemate energije, stalno vam se spava? Povremeni umor nije zabrinjavajući, ali ako se dešava na dnevnoj bazi, možda ukazuje na problem, pa je neophodna promjena životnih navika ili posjeta ljekaru. Ovo su neki od razloga koji mogu da izazovu nizak nivo energije kod pripadnika jačeg pola.

u 14:18
kupus salata

Kupus za holesterol, malokrvnost, nesanicu, depresiju...

Obilje vitamina C i sumpora koji se nalaze u kupusu odgovorno je što ovo povrće uspješno uklanja slobodne radikale i mokraćnu kiselinu, a koji su glavni uzročnici kožnih bolesti i reumatizma.

u 20:25
Grozdje

Grožđe, eliksir zdravlja i mladosti

Grožđe djeluje kao prirodni tonik organizma, usporava starenje, odnosno sprečava demenciju i degenerativne očne bolesti.

u 18:41
konobarica

Zašto volimo konobarice?

Kada bi sve stavili na hrpu, konobari i konobarice su učinili više dobrih djela za ovaj svijet nego svi sveci zajedno.

u 20:05
einstein

Ako ste pametni zašto niste bogati?

Istraživanja pokazuju da osobnost i radne navike imaju veći uticaj na uspjeh od koefcijenta inteligencije, piše Faye Flam za Bloomberg u jednom starijem članku.

u 19:23
sljive

Šljive za probavu, hemoroide, bore, podižu energiju...

Ako imate problem sa probavom, jedite šljive.

u 15:24
breskve

Breskva za pritisak i vid, ali plodnost i podmlađivanje

Hranjive materije iz breskve u potpunosti mogu da se mjere sa njenim prijatnim ukusom i osvježavajućim efektom koji ima u vrelim ljetnjim danima.

u 10:24
hrana

Kako se trebamo hraniti po ljetnim vrućinama?

Vrlo visoke temperature razlog su zašto je danas i prethodnih nekoliko dana u službama Hitne medicinske pomoći u Tuzlanskom kantonu sve više hroničnih bolesnika koji traže pomoć.

u 19:56