Kako se trebamo hraniti po ljetnim vrućinama?

hrana

Vrlo visoke temperature razlog su zašto je danas i prethodnih nekoliko dana u službama Hitne medicinske pomoći u Tuzlanskom kantonu sve više hroničnih bolesnika koji traže pomoć.

u 19:56
planiranje obitelji

Ishranom do kvalitetnih spermatozoida

Namirnice koje obiluju visokim nivoom folata utiču na stvaranje zdravih spermatozoida, važnih za začeće djece bez genetskih poremećaja, tvrde naučnici sa Kalifornijskog univerziteta.

u 19:36
ramazan

Kako post utiče na zdravlje čovjeka?

Ako posmatramo post sa medicinskog aspekta uočavamo dvije njegove dimenzije: tjelesnu ili somatsku i mentalnu ili psihičku.

u 10:27
tresnje

Zašto treba jesti trešnje?

Trešnje izbacuju vodu iz organizma i na taj način rasterećuju srce i krvotok i aktiviraju jetru i bubrege.

u 09:48
rotkvice

Rotkvice-regulišu šećer, čiste disajne puteve, poboljšavaju varenje...

Ukoliko želite da budete manje osjetljivi na promjene spoljne temperature i da vam metabolizam bude dobar jedite rotkvice.

u 14:27
djeca

Zbog pametnih telefona djeca više ne znaju olovku držati

Pedijatri upozoravaju kako pretjerana upotreba pametnih telefona i računara kod djece sprječava razvoj mišića prstiju i motorike.

u 12:18
kivi

Kivi čuva vid, zateže kožu, reguliše pritisak...

Zbog obilja vitamina A, C i B grupe, minerala kalcijuma, kalijuma, gvožđa i drugih korisnih sastojaka, kivi se smatra najzdravijim voćem, pogotovo u zimskim danima kada vladaju prehlade i grip.

u 20:12
green juice

Zelenilo jača imunitet

Da biste izbjegli viruse ili ih, ako su vas već "napali", pobijedili, trebalo bi da ojačate imunitet.

u 17:52
koren gaveza

Gavez za reumu, akne, gastritis, bubrege...

Gavez je rijetko ljekovita biljka, koja ima više namjena u liječenju s podjednakom efikasnošću. U narodnoj medicini se koristi poslije preloma kostiju, za ublažavanje reumatskih bolova, protiv akni, gastritisa, kašlja i kao insekticid.

u 12:25
prosirene vene

Kako se nositi s proširenim venama?

Kad god možete da sjednete ili legnete, obavezno podignite noge. Izbjegavajte tijesnu obuću i čarape koje blokiraju protok krvi prema srcu. Svako tuširanje nogu završite sa hladnom vodom.

u 14:25