Kupci polovnih auta u BiH od sad mogu saznati pravu kilometražu

auto

I kupci polovnih automobila u BiH moći će provjeriti stvarnu kilometražu uvezenog vozila, ukoliko u maju bude prihvaćena inicijativa pred Evropskim parlamentom.

u 12:08
mini bus

U Beču u javnom prijevozu bus bez vozača

U ponudi javnog prevoza u Beču od srijede se nalazi prvi električni minibus bez vozača.

u 15:21
auto pijaca

Prosječna starost vozila na bh.cestama 20 godina

Prosječna starost vozila na bh.cestama je 20 godina, pokazalo je zadnje istraživanje BIHAMK-a.

u 13:21
zima snijeg lanci

Proglašeni zimski uslovi vožnje

Štab Zimske službe Federacije BiH je proglasio zimske uslove vožnje pa u skladu s tim, zabranjuje se saobraćaj priključnim vozilima na planinskim prijevojima do stvaranja uslova za sigurno saobraćanje.

u 18:09
merc

Mercedes prepoznao patent koji je izumio Bosanac

Izumitelj Zoran Vujinović iz Kneževa potvrdio je kako je Mercedes Benz prepoznao vrijednost njegovog patenta "Teslin trofazni rotacijski motor s unutarnjim sagorijevanjem" te ga proslijedio odjelu za patente korporacije Daimler AG na daljnje postupanje.

u 15:37
bmw

Stiže najveći BMW u historiji (video)

BMW planira da iduće godine u ponudu ubaci najveći automobil u svojoj istoriji. Biće to SUV sa oznakom X7, koji već sada imamo priliku da vidimo u konceptnoj formi.

u 11:54
polovni automobili

Zašto se plašimo velike kilometraže kad kupujemo auto?

Naslov ovog teksta vjerovatno djeluje djetinjasto. Kakvo je to uopšte pitanje? Velike kilometraže se ne plašimo zato što smo plašljivi, već jednostavno znamo da se automobil tokom vožnje „troši“ i što više kilometara pređe, bliže je svojoj konačnoj destinaciji – auto otpadu.

u 14:51
mercedes

"Mercedes" časti svakog radnika sa po 5.400 eura

Mercedes je proteklu godinu završio sa 2.083.888 isporučenih vozila, što je uz rast od 11,3% najbolji prodajni rezultat u istoriji ovog brenda. Za ovakav uspeh kompanije zaslužni su svi radnici njemačkog auto-giganta, pa će oko 130.000 zaposlenih uz aprilsku platu dobiti i bonus koji iznosi 5.400 eura.

u 11:47
auto

Ovo od danas morate imati u autu

U periodu od 15. novembra do 15. aprila u BiH je zakonska obaveza posjedovanje i korištenje zimske opreme za motorna vozila, bez obzira na vremenske uslove!

u 09:38
kamion

Historijski momenat: Kamion bez vozača prevezao 45.000 litara piva (video)

Savremene tehnologije koje će u budućnosti zamijeniti ljude sve nam se više približavaju. Najsvježija priča dolazi iz Amerike.

u 11:28