Nikolaidisu nagrada "Meša Selimović"

andrej n

Nagradu “Meša Selimović” za najbolji roman objavljen u 2016. godine na govornom prostoru BiH, Crne Gore, Hrvatske i Srbije osvojio je Andrej Nikolaidis, za roman "Mađarska rečenica".

u 14:18
povelja

Počinje proces vraćanja Povelje iz Rusije u BiH

Vijeća ministara BiH kreće u proces vraćanja Povelja Kulina bana iz Rusije u BiH!

u 15:39
gradina povelja

Godišnjica Povelje Kulina bana

Povelja bosanskog bana Kulina je napisana 29. augusta 1189. godine na starobosanskom narodnom jeziku i bosanskim pismom bosančicom. Ovaj dokument je ne samo najstariji dosad pronađeni očuvani bosanski državni dokument nego i jedan od najstarijih državni dokument kod svih južnoslavenskih naroda i država.

u 09:43
OGUS Josip

Srebrenik: OGUS otvara Josip Pejaković

Najveća kulturna manifestacija na području općine Srebrenik - OGUS (Otvoreni grad umjetnosti Srebrenik) počinje u subotu.

u 13:33
Alija Izetbegovic

Počinje snimanje serije o Aliji Izetbegoviću

Počelo je snimanje serije o prvom predsjedniku Republike BiH Aliji Izetbegoviću!

u 13:00
Plakat Final

"Abakus" domaćin Dječijeg festivala

Privatna predškolska ustanova "Abakus" bit će domaćin "Festivala kreativnosti, znanja, prijateljstva i ljubavi", koji će se održati u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica u subotu 17.juna s početkom u 12 sati.

u 17:39
Hasan Kaimija

"Dane Hasana Kaimije" podržao i načelnik Zvornika Zoran Stevanović

U petak je svečano otvorena 15. po redu kulturno – vjerska manifestacija “Dani Hasana Kaimije”, u čast ovog velikog dobrotvora i njegovih djela koje je učinio, ne samo na prostoru sjevoroistočne Bosne, nego i mnogo šire.

u 12:57
dzamija 2

U noći s petka na subotu počinje sveti muslimanski mjesec Ramazan

Muslimani u Bosni i Hercegovini te svijetu u noći s petka na subotu "uplovit" će u sveti i najodabrani mjesec u godini - Ramazan.

u 19:49
Zefir

"Zefirovci" oduševili bošnjačku dijasporu u Linzu

U okviru manifestacije ”Kinder Fruhlingsfest’, Ansambl ”ZEFIR” Srebrenik, održao je koncert i predstavio se bošnjačkoj dijaspori u Lincu-Austrija, sa nekoliko izvedbi tradicionalnih sevdalinki i ilahija.

u 10:21
sead hasic

Najava promocije knjige "Politički izazovi"

Nakon što je nedavno održana promocija knjige u Tuzli pod nazivom "Politički izazovi" autora Seada Hasića, autor ovoga djela nastavlja sa promocijom.

u 13:45