"Abakus" domaćin Dječijeg festivala

Plakat Final

Privatna predškolska ustanova "Abakus" bit će domaćin "Festivala kreativnosti, znanja, prijateljstva i ljubavi", koji će se održati u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica u subotu 17.juna s početkom u 12 sati.

u 17:39
Hasan Kaimija

"Dane Hasana Kaimije" podržao i načelnik Zvornika Zoran Stevanović

U petak je svečano otvorena 15. po redu kulturno – vjerska manifestacija “Dani Hasana Kaimije”, u čast ovog velikog dobrotvora i njegovih djela koje je učinio, ne samo na prostoru sjevoroistočne Bosne, nego i mnogo šire.

u 12:57
dzamija 2

U noći s petka na subotu počinje sveti muslimanski mjesec Ramazan

Muslimani u Bosni i Hercegovini te svijetu u noći s petka na subotu "uplovit" će u sveti i najodabrani mjesec u godini - Ramazan.

u 19:49
Zefir

"Zefirovci" oduševili bošnjačku dijasporu u Linzu

U okviru manifestacije ”Kinder Fruhlingsfest’, Ansambl ”ZEFIR” Srebrenik, održao je koncert i predstavio se bošnjačkoj dijaspori u Lincu-Austrija, sa nekoliko izvedbi tradicionalnih sevdalinki i ilahija.

u 10:21
sead hasic

Najava promocije knjige "Politički izazovi"

Nakon što je nedavno održana promocija knjige u Tuzli pod nazivom "Politički izazovi" autora Seada Hasića, autor ovoga djela nastavlja sa promocijom.

u 13:45
rebus 1

"Rebusovcima" brojne nagrade iz Tuzle (video)

Na nedavno održanom plesnom takmičenju "Dance Fest" u Tuzli, Plesna škola "Rebus" osvojila je nekoliko nagrada i još jednom pokazala da je na pravom putu.

u 08:07
zefir

"Zefir" raspisao audiciju i traži nove članove

Udruženje mladih "Zefir" raspisalo je audiciju za prijem novih članova u vokalno-instrumentalnu sekciju, ansambl "Zefir!

u 10:01
Mladi Gradacac

Forum teatar u Gradačcu:Pozorištem protiv predrasuda

U utorak u Gradskom kinu u Gradačcu od 19 sati bit će izvedena predstava u realizaciji Mladih Gradačca!

u 09:53
kojsino

Tuzla: Privrednik u ruševnoj kući pronašao vrijedna historijska djela

Prilikom rušenja stare kuće u tuzlanskom naselju Kojšino, privrednik iz Srebrenika Mirza Nurkanović na tavanu je pronašao znatan broj starih knjiga i fotografija, koje će se kasnije pokazati kao vrijedna kulturno-historijska građa.

u 12:35
tarik filipovic

Tarik Filipović:"Da sam nastavio po starom, prop'o bi k'o kauč"

Za Tarika Filopovića kažu da je bosansko-hercegovačko-hrvatski glumac. Porijeklom iz Zenice, navijač Čelika i BiH a karijeru izgradio u Hrvatskoj živi u Zagrebu. U žižu javnost je došao u zadnje vrijeme sa monodramom "Ćiro".

u 12:41