Dodikov Sud presudio: Bosanski jezik ide u školu Svetog Save

sveti sava skola

Vrhovni sud RS-a je donio presudu u kojoj je potpuno uvažio tužbu tužitelja i zahtjeve učenika i roditelja bošnjačke nacionalnosti Vrbanjci, Kotor Varoš, odnosno učenika koji su pohađali OŠ Sveti Sava u Kotor Varošu.

u 20:46
skola

Osnovci nam nepismeni, hitno potrebna reforma obrazovanja

Svaki drugi petnaestogodišnjak u BiH funkcionalno je nepismen, a BiH je među najgore rangiranim zemljama u regiji, pokazalo je PISA istraživanje. Ovi poražavajući rezultati sugeriraju da su reforme u obrazovnom sistemu BiH neophodne.

u 14:08
skola

Živinice: Učiteljica pravi učenicima zdrav doručak s čajem

S ciljem promocije zdrave ishrane i zdravog načina života kod djece potaknulo je učiteljicu Asmiru Musić iz Osnovne škole Gračanica u Živinicama, da uz podršku roditelja svojih učenika svaki radni dan na velikom odmoru organizuje čajanku i zdrav doručak za svoje učenike.

u 17:55
kenan suljic

Kenan Suljić, najbolji srednjoškolac u BiH ima poruku za mlade

Kenan Suljić je srednjoškolac koji svojim radom, trudom i optimizmom vraća vjeru da se u BiH može ostati i graditi bolje sutra.

u 17:44
djeca skola

Kćerke hodže i svećenika zajedno idu u školu

Omer Redžić, imam prijedorske Čaršijske džamije, objavio je na Facebooku fotografiju kćerke sa drugaricom, kćerkom pravoslavnog sveštenika.

u 15:50
strajk

Štrajk upozorenja u svim školama FBiH

Samostalni sindikat osnovnog obrazovanja i odgoja Federacije Bosne i Hercegovine (SSOiO FBiH) i Sindikat srednjeg i visokog obrazovanja, odgoja, nauke i kulture BiH (SSVOONK BiH) održat će Generalni štrajk upozorenja u svim osnovnim i srednjim školama na području Federacije BiH u srijedu 11. septembra 2019. godine u periodu od 10:30 do 11:00 sati.

u 15:28
braca crnjac

Zatvorena škola u kojoj su jedina dva učenika bila dva brata

Područna škola u Donjoj Britvici pored Širokog Brijega čiji su jedini učenici bili dvojica braće, Stipe i Franjo Crnjac od sutra će biti zatvorena.

u 11:36
skola

Počinje nastava u Tuzlanskom kantonu, prvacima besplatni udžbenici

Ljetni raspust za učenike je završen i ponovo će se čuti školsko zvono.

u 19:02
skola

Smanjenjem učenika u odjeljenjima spašavaju se radna mjesta nastavnika

Predsjednik Sindikata srednjeg i visokog obrazovanja Zeničko-dobojskog kantona Đevad Hadžić najavljuje kako će i za novu školsku godinu sav tehnološki višak u osnovnim i srednjim školama tog kantona biti zbrinut.

u 10:26
tuzla 1

Studenti iz cijelog svijeta stižu u Tuzlu

Ideja da "Njemački centar za robotiku u Tuzli" bude mjesto školovanja budućih svjetskih inžinjera robotike potekla je od Muamera Babajića, minhenskog poduzetnika.

u 18:54