Dijetu koje ostane na selu u školi 125 KM mjesečno

skola

Gradske vlasti u Trebinju odlučile su da svakom djetetu plaćaju 125 KM mjesečno ako ostane da živi na selu i tamo ide u školu.

u 14:39
Banja Luka

Dodijeljeni certifikati za rad u drvnoj industriji

U Banjaluci su u petak u hotelu "Jelena", dodjeljene diplome drugog ciklusa naprednog certifikovanog studija „Razvoj liderstva i stručnih vještina u industriji namještaja i prerade drveta“.

u 11:08
skola

Direktor škole kćerku s 15.mjesta progurao na prvo

Manipulacije prilikom zapošljavanja prosvjetnih radnika mogu sve svakodnevno čuti, a da su konkursi uglavnom samo formalnosti.

u 09:40
ucenici

Koji učenici u TK imaju pravo na besplatan prijevoz?

Vlada Tuzlanskog kantona donijela je Odluku o utvrđivanju kriterija za sufinansiranje troškova prijevoza učenika osnovnih škola za period septembar – decembar školske 2017/18. godine

u 12:40
hadzigrahic

Univerzitet u Tuzli dobio novog rektora

Univerzitet u Tuzli ima novog rektora!

u 16:44
skola

U ponedjeljak počinje nastava u TK, sve manje učenika

Nastava u školama Tuzlanskog kantona počinje u ponedjeljak 4.septembra.

u 18:32
skola

Konkursi za nastavnike u TK poništeni, novi neće biti gotov do početka nastave

Nedavno raspisani konkursi za prijem nastavnika u Tuzlanskom kantonu bit će poništeni i raspisat će se novi. Razlog je što u sada poništenom konkursu nije bio uključen Zakon o dopunskim pravima branilaca i članova njihovih porodica i podzakonskih akata, koji proizilaze iz ovog Zakona.

u 13:48
udzbenici

Za sljedeću školsku godinu isti udžbenici

Ministarstvo obrazovanja i nauke FBIH objavilo je spisak odobrenih udžbenika za školsku 2017/18 godinu. U spisak su uvršteni radni udžbenici, udžbenici, priručnici, radni listovi i zbirke zadataka za osnove škole, gimnazije i srednje tehničke i stručne škole.

u 11:26
skola

Plata ne može otpremiti dva školarca

Roditelji koji imaju dva školarca da bi ih otpremili u novu školsku godinu treba im 1.000 KM, što je više od jedne prosječne plaće u BiH.

u 19:19
konkurs

Novi konkursi i nove glavobolje za nastavnike Tuzlanskog kantona

Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona raspisalo je Konkurs za prijem nastavnika u narednoj školskoj godini.

u 10:42