Prvacima u Tuzlanskom kantonu besplatni udžbenici

skola udzbenici

Na području Tuzlanskog kantona sutra počinje nova školska godina. U klupe će učenici 89 osnovnih i oko 40 srednjih škola koje se nalaze u gradovima i općinama najmnogoljudnije regije u Bosni i Hercegovini.

u 17:06
nikolina

Završila fakultet s prosjekom 10 ali posao nije pronašla

Nikolina Makivić čistom desetkom završila je Tehnološki fakultet u Banjaluci, a kao najbolji student u historiji fakulteta dobila je "Zlatnu značku Nikole Tesle", ali ne i zaposlenje.

u 09:23
braca crnjac

Dva brata jedini učenici u cijeloj školi

Braća Stipe i Franjo Crnjac od ponedjeljka, 3. septembra bit će jedini učenici područne Druge osnovne škole u Donjoj Britvici kod Širokog Brijega.

u 10:35
skolarci

Sveske u julu, ruksak u avgustu, knjige u septembru

Do početka nove školske godine ostalo je 10 dana. Toliko vremena ostalo je i roditeljima za posljednje pripreme i opremanje školaraca. Najveći dio budžeta otići će na kupovinu udžbenika.

u 20:37
elektro

Tuzlanski učenici bolji od vršnjaka iz 140 zemalja

Da se uz minimalne uvjete i finanijsku podršku, s mnogo volje i rada, mogu postići vrhunski rezultati, primjer su učenici Elektrotehničke škole iz Tuzle. Na Svjetskom Microsoft Office Specialist takmičenju održanom ovih dana na Floridi, pokazali su da su bolji od učesnika iz 140 zemalja.

u 17:23
Skola

Školama u TK nedostaje 1.767 nastavnika

Konkurs za prijem nastavnika, ali i još 160 zaposlenika izvan nastave, otvoren je do 7. augusta, ali će na neodređeno vrijeme biti zaposleno tek 70 kandidata.

u 13:00
vucic dodik

Republika Srpska izbacuje latinicu

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske radi na pripremi zakona kojim bi ćirilica bila normirana kao glavno pismo u RS.

u 08:47
indija

Indija: U škole se uvodi predmet o sreći

Ministar obrazovanja u Delhiju, Maniš Sisodia, rekao je da se predmet o sreći sprovodi u okviru važnog i korisnog projekta, na čijem razvoju se radilo prethodnih godina.

u 12:27
nastavnici

Šta će biti sa tehnološkim viškom nastavnika u Tuzlanskom kantonu?

Uoči početka nove školske godine dolaze i nove muke za nastavnike koji nemaju ugovore na neodređeno vrijeme.

u 18:39
fax tz

Brucoši u TK najviše birali medicinu i tehničke fakultete

Na Univerzitetu u Tuzli završeni su prijemni ispiti prvog upisnog roka za upis studenata na prvu godinu prvog i integriranog prvog i drugog ciklusa studija na Univerzitetu. Budući brucoši najveći interes pokazali su za tehničke i medicinske nauke.

u 16:04