Izgrebao 600 auta, šteta 2 miliona

auto

Jedan 26-godišnjak izveden je pred sud u Njemačkoj jer je oštrim predmetom izgrebao 642 automobila, a procijenjeno je da je na taj način vlasnike oštetio za 930.000 eura. Tužilaštvo je u prvobitnoj prijavi navelo da se radi o znatno većem broju vozila, čak 1.700, i šteti od 2,3 miliona eura, ali je dovoljno dokaza bilo "samo" za pomenutih 642.

u 21:26
kenija

Uhvatila muža u preljubi pa ga prodala ljubavnici za 28 KM

Žena iz Kenije privukla je pažnju stranih medija nakon što je, navodno, prodala muža ženi s kojom ju je varao za samo 1.700 kenijskih šilinga (oko 28 KM).

u 19:57
alma

Alma iz Tuzle u novoj Vladi Austrije

U novoj austrijskoj vladi, koja bi trebalo da položi zakletvu početkom januara, na ministarskoj poziciji bi mogla da se nađe i političarka porijeklom iz BiH, Alma Zadić.

u 15:01
kamion

Ispovijest vozača koji je otišao da vozi u Švedsku

Najlakše je otići preko, ali treba mnogo toga da ti se poklopi. Svi misle “samo sjedneš u kamion i voziš“, ali nije baš tako, mora dobro da se zapne. Mnogi su pokušali, ali se nisu snašli, pa su se vratili.

u 15:54
policija

Austrija: Bosanca usmrtio kamen

U austrijskoj regiji Leoben u Štajerskoj danas oko 12.30 časova dogodila se nesreća u kojoj je poginuo 47-godišnji državljanin BiH, objavila je policija Štajerske.


u 11:02
caroll

Na lotu osvojio 22 miliona KM, danas radi kao drvosječa (video)

Britanac Michael Carroll 2002. godine na lotu je dobio gotovo 10 miliona funti, odnosno više od 22 miliona KM, te mu je dobitak potpuno promijenio život.

u 10:18
minhen

Bosanac napravio haos na autoputu u Njemačkoj

Tridesetčetvorogodišnji državljanin BiH i njegov dvije godine mlađi suvozač povrijeđeni su u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u subotu na njemačkom autoputu A8.

u 18:42
nesreca

Bosanac poginuo u Austriji

Državljanin Bosne i hercegovine (42) poginuo je sinoć u 20:50 sati u teškoj saobraćajnoj nesreći na autoputu u austrijskom Tirolu.

u 14:46
njemacka policija

Četiri Bosanca u Njemačkoj i Belgiji ukrala više od 50 mašina

Njemačka policija uhapsila je na autoputu kod Aachena četiri muškarca iz BiH zbog teške krađe alata i visokokvalitetne poljoprivredne mehanizacije.

u 15:25
cirih

Bosanac u Švici uhapšen, zaposlio zemljaka na crno

Kantonalna policija Ciriha, uz podršku Kancelarije za privredu i rad kantona Cirih, u četvrtak ujutro izvršila je inspekciju nekoliko gradilišta u okrugu Horgen i tom prilikom uhapsila trojicu muškarca zbog kršenja Zakona o imigraciji.

u 21:51