Bosanac napravio haos na autoputu u Njemačkoj

minhen

Tridesetčetvorogodišnji državljanin BiH i njegov dvije godine mlađi suvozač povrijeđeni su u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u subotu na njemačkom autoputu A8.

u 18:42
nesreca

Bosanac poginuo u Austriji

Državljanin Bosne i hercegovine (42) poginuo je sinoć u 20:50 sati u teškoj saobraćajnoj nesreći na autoputu u austrijskom Tirolu.

u 14:46
njemacka policija

Četiri Bosanca u Njemačkoj i Belgiji ukrala više od 50 mašina

Njemačka policija uhapsila je na autoputu kod Aachena četiri muškarca iz BiH zbog teške krađe alata i visokokvalitetne poljoprivredne mehanizacije.

u 15:25
cirih

Bosanac u Švici uhapšen, zaposlio zemljaka na crno

Kantonalna policija Ciriha, uz podršku Kancelarije za privredu i rad kantona Cirih, u četvrtak ujutro izvršila je inspekciju nekoliko gradilišta u okrugu Horgen i tom prilikom uhapsila trojicu muškarca zbog kršenja Zakona o imigraciji.

u 21:51
samospaljivanje

Austrija: Bosancu 20 godina robije zbog pokušaja spaljivanja

Državljanin Bosne i Hercegovine (55) osuđen je danas u austrijskom Loebenu na 20 godina zatvora zbog pokušaja ubistva jednog bračnog para na proljeće ove godine. Bh. državljanin radio je na imanju ovog para.

u 17:55
armin

U Beču nestao Armin Šabić porijeklom iz BiH

Armin Šabić (19), porijeklom iz BiH, nestao je 23. jula oko 18 sati u Badenu kod Beča u Austriji. Posljednji put je viđen kada se vratio kući s posla, uzeo automobil i odvezao u nepoznatom smjeru.

u 18:30
skola

Izujedala učiteljicu!

Početak školske godine za đake prvake počeo je u Njemačkoj incidentom, čiji je glavni učesnik sedmogodišnja djevojčica.

u 18:50
munara

Voda se povukla, izronila munara

Smanjenjem nivoa vode u vještačkom jezeru u istočnoj turskoj prvinciji Agri "izronilo" je nekadašnje selo Bascavus, potpoljeno gradnjom brane devedestih godina.

u 16:29
vrucina

U Holandiji od vrućine umrlo 400 ljudi

Gotovo 400 osoba umrlo je u Holandiji tokom nedavnog rekordnog toplotnog talasa koji je pogodio Evropu krajem jula, objavila je holandska Nacionalna agencija za statistiku CBS.

u 13:35
policija njemacka

Bosanac platio u Njemačkoj kaznu veću od 1.000 eura

Dvadesetdvogodišjni muškarac iz Bosne i Hercegovine morao je da plati žestoku kaznu u Njemačkoj zbog vožnje pod dejstvom narkotika.

u 19:21