Otac i sin iz BiH nisu plaćali doprinose za 94 radnika u Njemačkoj

radnici

Na Privrednom krivičnom odjeljenju Regionalnog suda u Stuttgartu održan je proces protiv oca i sina iz BiH, vlasnika firme za električne instalacije u njemačkom Marbachu, suđenje koje su mediji u ovoj zemlji nazvali "zamršenim".

u 10:23
kamiondzija 2

Kamiondžija iz Bosne platio u Njemačkoj kaznu 3.600 eura

Kamiondžija iz Bosne optužen je za “falsifikovanje tehničke evidencije”, zbog čega mora da plati kaznu od 3.600 eura.Nakon što je saobraćajna policija iz njemačkog Ingolstadta krenula da ga zaustavi, on je otvorio prozor i nešto izbacio.

u 10:14
stutgart

Gdje se živi sa najmanje stresa?

Ako miran i bezbrižan život podrazumijeva šetnju pored stabala i cvijeća, pozamašnu sumu na bankovnom računu i siguran posao, onda je idealno mjesto za život Njemačka.

u 10:43
policija

Zbog Bosanca, u Austriji se traži izmjena zakona

Slučaj pijanog državljanina BiH, nastanjenog u Austriji, među ekspertima za saobraćaj u ovoj zemlji inicirao je raspravu o izmjeni zakonskih propisa kada je riječ o vožnji pod dejstvom alkohola.

u 14:30
njemacka

U Njemačkoj je najbolji posao, ali i negostuljubivi domaćini

Osam od deset stručnjaka zadovoljno je Njemačkom i što se tiče kvalitete života dali su joj deseto mjesto.

u 13:02
padova

Italija: Bosanac pretukao suprugu čekićem pa se objesio

U italijanskoj provinciji Padova 48-godišnji Stojan R. državljanin BiH, čekićem je pretukao bivšu suprugu, pa se objesio ispred kuće. Sve se desilo pred djecom, 4-godišnjom djevojčicom i 14-mjesečnom bebom.

u 09:39
nijemci

Nijemci zaustavili trened izumiranja, može li i BiH?

Ranije se u Njemačkoj strahovalo zbog demografskih promjena, ali je briga o starim u ovoj zemlji odavno postala privredna grana u kojoj se pravi profit.

u 09:05
samir skender

Miraheta i Samir pronađeni mrtvi u Americi

Samir Skender (51) i njegova supruga Miraheta (49) pronađeni su u beživotnom stanju, nakon što su njihove kćerke čule pucnjavu u njihovoj porodičnoj kući.

u 10:07
porodica alic

Porodica iz BiH u svom restoranu hrani gladne Amerikance

Richmond Virginija. Vlasnici restorana pod nazivom "Bosna Market and Deli" na ulazna vrata okačili su poruku koja je postala hit na društvenim mrežama u SAD-u.

u 18:54
njemacka

Njemačka protjeruje blizance iz BiH

Dvadesetšestogodišnjih blizanaca porijeklom iz Bosne i Hercegovine, koji su zbog sumnje da pripremaju teroristički napad uhapšeni u Njemačkoj krajem jula, biće deportovani u BiH javljaju njemački mediji.

u 10:33