Niko se nije javio na konkurs vozača za platu od 464 KM

Zenicatrans

Javno komunalno preduzeće Zenicatrans-prevoz putnika početkom augusta objavilo je konkurs za prijem 40 vozača za rad na određeno vrijeme u trajanju od jedne godine, uz osnovnu plaću od 464 KM, međutim konkurs će biti ponovljen jer se skoro niko nije javio za ovo radno mjesto.

u 18:14
njemacka

Njemačka: Objavljene informacije o novom zakonu prilikom zapošljavanja

Stephan Mayer, državni tajnik njemačkog Ministarstva unutranjih poslova, ekskluzivno je za Deutsche Welle govorio o detaljima novog zakona o useljavanju stranih radnika.

u 10:40
sarajevo beograd

Erdogan otvara početak izgradnje puta Sarajevo-Beograd

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan 29. avgusta dolazi u posjetu Srbiji, u okviru koje će, zajedno sa predsjednikom Srbije, Aleksandrom Vučićem, svečano ozvaničiti početak radova na izgradnji autoputa Beograd-Sarajevo.

u 21:34
nijemci

Njemačke firme traže dobavljače iz BiH

Predstavništvo njemačke privrede u BiH uputila je Udruženju poslodavaca FBiH inicijativu za pronalaženje dobavljača u zemljama Centralne i Istočne Evrope pod nazivom „6th CEE Procurement & Supply Forum”, koji će se održati 22. oktobra 2019. godine u Pragu, Češka Republika.

u 16:06
kamiondzija

Zbog nedostatka vozača, angažuju se penzioneri

Iz RS-a odlaze šoferi, ali i inžinjeri, i to zbog niskih plaća, koje se moraju povećati u narednom periodu - upozorili su danas iz Sindikata saobraćaja i veza. Predsjednik tog sindikata Nebojša Đokić je rekao da su plaće u oblasti saobraćaja "nedopustivo male".

u 16:14
pesikiri

Vratio se u BiH i pokrenuo vlastiti biznis

Ali Ćeman jedan je od svijetlih primjera koji u Bosni i Hercegovini vidi perspektivu za uspješan poslovni razvoj.

u 18:00
diplomanti

U FBiH posao traži više od 21.000 s fakultetskom diplomom

Krajem prošlog mjeseca na evidenciji Federalnog zavoda za zapošljavanje (FZZ) bilo je registrirano 21.826 nezaposlenih osoba s visokom stručnom spremom, kazao je Feni glasnogovornik FZZ-a Haris Čuljević.

u 18:29
blok 7

Pripremne radove na Bloku 7 radit će firme iz Zenice, Prijedora i Laktaša

Grupa ponuđača ITC Zenica, Prijedorputevi Prijedor i Integral Inžinjering Laktaši izabrana je za izvođača pripremnih radova za izgradnju Bloka 7 u Termoelektrani Tuzla - prva faza.

u 14:20
radnici gradiliste

Kako zaustaviti odlazak radnika iz BiH?

Miljenko Drinić, po zanimanju vozač, dobio je posao u Sloveniji. Sada čeka radnu dozvolu i odlazi iz Bosne i Hercegovine.

u 20:09
vares

U Varešu se nalazi zlato svjetske klase

Kompanija "Adriatic Metals", u čijem vlasništvu je bh. kompanija "Eastern Mining", završila je preliminarnu procjenu potencijalnih nalazišta polimetala na lokaciji Rupice kod Vareša.

u 16:41