Novi Zakon o stečaju ne primjenjuje se samo u TK

aida

Novi Zakon o stečaju ne primjenjuju se samo u Tuzlanskom kantonu, kazali su danas članovi Sindikata solidarnosti.

u 14:42
farma

Srnice kod Gradačca: Peradari iznad standarda EU

U Srnicama kod Gradačca nalaze se inkubatorska stanica i farme roditeljskih jata teške linije kompanije "Poljovet" d.o.o., koje su danas primjer održivosti ruralnog razvoja i zaokruženog ciklusa proizvodnje.

u 14:16
pasos

Znatno povećan broj radnih migranata iz BiH u Njemačkoj

U Njemačkoj je znatno povećan broj radnih migranata iz zemalja Zapadnog Balkana, a najviše ih je iz Bosne i Hercegovine.

u 10:40
cnc lab sanski most fabrika1

Donio znanje iz Švicarske pa zaposlio 30 mladih radnika

Sanski Most je u posljednje tri godine postao prepoznatljiv po nekoliko kompanija koje su pokrenute zahvaljujući inicijativi dijaspore. Jedna od takvih investicija, pokrenuta zahvaljujući prenosu znanja, iskustva i poslovnih veza iz Švicarske, jeste ona kompanije “CNC Lab”.

u 18:16
oruzane snage

Oružane snage zapošljavaju 257 vojnika

Ministarstvo odbrane BiH raspisalo je danas oglas za popunu 257 upražnjenih formacijskih mjesta u Oružanim snagama BiH u početnom činu vojnika.

u 14:31
sir i vino

Kreće izvoz sira, vina i meda u Kinu

Tvrdi sir, med i vino prvi su proizvodi koji bi iz BiH mogli biti izvezeni u Kinu, istakao je Mirko Šarović, ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

u 14:08
cazin

Nijemci pokreću proizvodnju namještaja, posao za 39 radnika

Potpisivanjem ugovora o kupoprodaji nekretnine u Poslovnoj zoni Ratkovac u petak je ozvaničen početak konkretnog funkcioniranja projekta koji je Grad Cazin uspješno razvijao u proteklom periodu.

u 08:24
vozac

Samo kod nas profesionalni vozač mora imati školu za vozača

Transportne firme u BiH se suočavaju sa ozbiljnim nedostatkom vozača, a podaci govore da nam trenutno nedostaje najmanje 1.500 vozača koji sve više odlaze iz države u zemlje Evropske unije koje bolje plaćaju ova zanimanja.

u 12:08
gace

Talijani otvaraju pogon za gaće i čarape, 500 novih radnih mjesta

Tokom jula Calzedonia će završiti gradnju pogona u Agroindustrijskoj zoni Nova Topola u Bosanskoj Gradišci, što je investicija vrijedna 15 miliona eura, rekao je eKapiji gradonačelnik Zoran Adžić.

u 16:21
radnici

Poslodavci krenuli u borbu za smanjenje doprinosa

Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH podržao je na jučerašnjoj sjednici većinom glasova Inicijativu Udruženja poslodavaca Federacije Bosne i Hercegovine za donošenje seta zakona o rasterećenju privrede i poboljšanju poslovnog ambijenta u Federaciji BiH.

u 19:19