Slovenci nam odvedoše sve radnike

kamioni

Kako potreba slovenskih poslodavaca za radnicima iz Bosne i Hercegovine ne jenjava, potvrđuju novi oglasi za zapošljavanje koje gotovo svakodnevno objavljuje Agencija za rad i zapošljavanje Bosne i Hercegovine u okviru sporazuma o suradnji sa Slovenijom.

u 15:33
olip bih

Talijani za pola godine zaposlili 500 ljudi u fabrici obuće

Od 1. januara do 30. juna ove godine na području Donjeg Vakufa zaposlene su 523 osobe, koje su se nalazile na evidenciji Biroa za zapošljavanje u tom gradu.

u 20:02
aerodrom

Kinezima ponuđen izvoz mesa sa tuzlanskog aerodroma

Predstavnicima najveće kineske državne kompanije prošle sedmice prezentiran je projekat ulaganja u izvoz mesa preko Međunarodnog aerodroma Tuzla (MAT). Riječ je o projektu vrijednom oko pola milijarde dolara, a o svemu će odlučivati uprava kompanije China State Construction Engineering Corporation.

u 13:28
braca

Dva brata za tri godine napravila multimilionsku firmu

Iako postoji samo tri godine, sarajevska kompanija već sada u Bosni i Hercegovini postavlja svjetske standarde u poslovanju.

u 13:07
mljekarstvo industrija

Sve vrste mlijeka iz BiH mogu u EU!

Evropska komisija danas je objavila odluku kojom je Bosnu i Hercegovinu stavila na listu A i B zemalja, kojima je dozvoljen izvoz svih vrsta mlijeka i mliječnih proizvoda u EU, što predstavlja veliki uspjeh za našu mlječnu industriju.

u 13:26
novine

Zašto je u BiH za pet godina ugašeno 24 novina i magazina?

U posljednjih pet godina zatvorena su 24 štampana medija, dnevne novine i magazini, a razlozi tome su višestruki, stoji u odgovoru BiH na upitnik Evropske komisije.

u 08:39
gacice

Nosimo kineske gaće a svoje prodajemo Nijemcima

U uvozu donjeg rublja u Bosni i Hercegovini dominiraju Turska, Kina i Srbija, a zemlje u koje BiH najviše izvozi ove proizvode su Njemačka, Italija i Austrija, rekli su iz Uprave za indirektno oporezivanje (UIO)

u 13:22
srebrenica

Srebrenica: Zatvorena jedina piljara

U Srebrenici je zatvorena jedina prodavnica koja se bavila isključivo prodajom voća i povrća.

u 20:34
smiljevac

U majevičkom selu se prave jahte od 700.000 eura

U omalenom podmajevičkom selu Smiljevac kod Lopara, na imanju Gorana Gajića, jedna porodična firma pravi jahte i čamce od poliestera za poznatu austrijsku kompaniju “Sunbeam Yachts”.

u 19:12
pcele

Živinice dobivaju pčelarski centar

Na području Živinica će početkom jeseni početi realizacija projekta izgradnje pčelarskog centra u koji će biti uloženo blizu 1.750.000 konvertibilnih maraka, a prema prvim projekcijama posao će dobiti 70 osoba

u 11:50