Država nudi posao, plaća 1.300 KM

agencija

Agencija za državnu službu Bosne i Hercegovine u ime Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine raspisala je javni oglas za popunjavanje radnih mjesta državnih službenika u ovom Ministarstvu.

u 14:02
livnica

"Prevent" kupio njemačku livnicu, jednu od najvećih u Evropi

Jedna od najmoćnijih bosanskohercegovačkih firmi "Prevent"

u 20:04
hljeb

Hajde što uvozimo naftu, ali zašto struju i hljeb?

Bosna i Hercegovina uvozi sve i svašta. I dok je razumljivo da uvozimo ono što nemamo, potpuno je neshvatljivo da uvozimo struju koju izvozimo, a da ne govorimo za hljeb, što je van svake pameti.

u 12:46
peradarstvo

Peradari dobili 600.000 KM bespovratnih sredstava

Jedanaest firmi iz BiH koje se bave peradarstvom, dobilo je bespovratne kredite u iznosu od 600.000 KM, kao znak podrške u ovoj oblasti.

u 15:22
turci lopare

Turci spremni za ulaganje u majevički kraj

Načelnik loparske opštine Rado Savić posjetio je jučer sa investitorom iz Turske Hilmijem Ozpačađijem klaonicu i hladnjaču u Loparama i farmu za uzgoj bikova i peradi u Priboju koje nisu u funkciji, a za koje je zainteresovan ova turski preduzetnik.

u 13:29
med

Svaki drugi med na bh.tržištu nije "pravi"

Od 100 uzoraka meda više od polovice, tačnije 53 nisu zadovoljavala kvalitetu, utvrđeno je analizom Agencije za sigurnost hrane.

u 17:02
tz stupari

Nijemci u Stuparima otvaraju fabriku kreča

Predstavnici Ministarstva privrede Tuzlanskog kantona održali su sastanak sa predstavnicima njemačke kompanije Kalkwerke H.Oetelshofen GmbH & Co. KG i kompanije "Geoinženjering" d.o.o. iz Tuzle, sa kojima je razgovarano o realizaciji investicije vezane za izgradnju fabrike kreča.

u 16:51
pijaca

Trgovcima na pijaci udovoljeno, plaćat će paušalno porez na dobit

Nedavno usvojeni Zakon o unutrašnjoj trgovini na kraju je izmijenjen zbog nezadovoljstva trgovaca na pijacama, pa je odlučeno da će oni ipak plaćati porez na dohodak paušalno.

u 14:57
wizz tuzla

Od aprila iz Tuzle do Beča tri puta sedmično za 40 KM

Krajem aprila uvodi se nova avionska linija Tuzla-Beč i to tri puta sedmično!

u 18:05
posao

Ako nemate posla, morate se doedukovati, prekvalifikovati, učiti...

Bosna i Hercegovina trenutačno proizvodi velik broj ekonomista i pravnika, a upravo se najveći broj osoba s tim kvalifikacijama nalazi na burzi rada.

u 16:52