Čuvajući ovce bračni par zaradi 4.000 KM mjesečno

perica

Bračni par Nesiha i Amir mjesečno zarade četiri hiljade KM čuvajući stado od hiljadu ovaca porodičnog gospodarstva Romić-Kupres.

u 22:17
somun

Bosanski somun hit u Kanadi

Ove godine u dalekom Torontu u Kanadi otvorena je pekara u kojoj se prave pravi tradicionalni bosanski somuni, a njen vlasnik Alen Zukanović je ispričao kako je prezadovoljan i presretan jer su ljudi u tom gradu, prosto, oduševljeni somunima.

u 12:14
meso

Nastavlja se izvoz mesa u Tursku

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Mirko Šarović razgovarao je jučer u Sarajevu sa zamjenikom ministra poljoprivrede i šumarstva Republike Turske, Fatihom Metinom o početku izvoza ranije dogovorenih količina goveđeg mesa u Tursku.

u 13:20
arapi

Arapi naseljavaju Vlašić, mještani prodaju mlijeko, sir, kajmak...

U selu Mudrike kod Vlašića, prvo selo prije Babanovca, svi natpisi na tablama su napisani arapskim jezikom. Ova pojava buni i brojne turiste, koji stječu dojam kao da se nalaze u Saudbijskoj Arabiji

u 21:32
drvosjeca motorka

S diplomom inžinjera s motorkom siječe drva u šumi

Da se u našem društvu ne cijene znanje i rad, govori priča iz općine Ribnik. Mladi inženjer šumarstva Sergej Milanović po završetku svog školovanja na Šumarskom fakultetu u Banja Luci nije mogao dobiti posao u struci pa je, da bi prehranio porodicu počeo raditi nekvalificirane poslove sječe i izvoza šume u privatnoj firmi.

u 12:54
ajdinovici

SRC Ajdinovići se ipak uskoro ponovo otvara

Sportsko-rekreacioni centar Ajdinovići, omiljeni turistički kompleks kod Olova, neće biti zatvoren kako je ranije najavio vlasnik Nihad Helać.

u 16:07
Internet trgovina

Zbog nelegalne internet prodaje, zatvaraju se prodavnice

Da niko ne može stati u kraj nelegalnoj trgovini koja se odvija putem interneta, tezgi, sajmova to najbolje znaju registrovani obrtnici koji se svaki dan bore protiv vjetrenjača.

u 15:29
radnici odlazak radna snaga

Zašto odlazi radno sposobno stanovništvo iz BiH?

Politička nestabilnost jedan je od najveći uzroka masovnog odlaska radno sposobnog stanovništva iz BiH, zaključeno je na sjednici Upravnog odbora Udruženja poslodavaca Kantona Sarajevo.

u 15:45
medicinske sestre

Ljekari i sestre iz RS-a dolaze u FBiH

Osim zemalja Evrope, medicinari iz Republike Srpske odlaze da rade i u Federaciju BiH, u prvom redu zbog plata koje su tamo kudikamo veće.

u 11:28
samir heralic1

Izgradio kompaniju u Austriji pa širi posao i u BiH

Tridesettrogodišnji Samir Heralić, rođeni Banjalučanin koji živi i radi u Beču, primjer je da se trud i rad uvijek isplate.

u 16:56