Uniformu za Dodikovu policiju sašit će firma iz Visokog

policija rs

Ugovor vrijedan 7,3 miliona maraka za šivenje nove uniforme policije Republike Srpske, MUP ovoga entiteta potpisao je sa firmom "KM Trade" iz Viskog!

u 14:48
rudnik

Dug od 10 miliona "Rudnik Kreka" platit će na 60 rata

Rudnici ''Kreka'' Tuzlanskom kantonu po osnovu obračunatih, a neuplaćenih koncesionih naknada duguju više od deset miliona KM. Dogovorom s Vladom TK, Rudnici će ta dugovanja isplaćivati u narednih pet godina, u 60 jednakih rata, što bi trebalo popraviti situaciju u ovoj firmi, kažu u upravi Rudnika.

u 16:33
malina

I dalje se malina otkupljuje za 1,5 KM

Zagarantovana minimalna otkupna cijena od 2,5 maraka po kilogramu maline, koju su usaglasili Vlada USK i proizvođači malina, u ovom kantonu je nerealna i biće je nemoguće ispoštovati, smatraju predstavnici otkupljivača ovog jagodičastog voća.

u 09:14
vinarija

Iskrčili zaraslu njivu i pokrenuli ozbiljan biznis

Priča o prnjavorskoj vinariji Fazan je priča o uspjehu, o porodici koja je samo zahvaljujući svom radu i trudu uspjela nešto što bi se većini učililo teško ili nemoguće - izvoziti vinu iz BiH u Francusku. Porijeklom Ukrajinci vratili su se na djedovinu, u okolinu Prnjavora. Iskrčili zaraslu njivu i pokrenuli uspješan biznis.

u 14:53
gracanica

U Gračanici napravljen prvi bh.računar

Mladi i poduzetni ljudi iz gračaničke kompanije „Tring“ na tržište su plasirali prvi poslijeratni računar proizveden u našoj zemlji. Već je našao široku primjenu, a do kraja godine prve količine, ugrađene u druge komponente mogle bi krenuti i u izvoz.

u 15:08
livanjski sir

U BiH se proizvodi najbolji sir na Balkanu

"Livanjski sir" drugu godinu zaredom dobio je zlatnu medalju na "Cheese festivalu" u Beogradu, što ga svrstava u najbolji sir na Balkanu!

u 09:34
konzum

"Konzum" se sastao sa dobavljačima

Izvanredni povjerenik Agrokora Ante Ramljak, pomoćnik predsjednika Uprave Poslovnog sistema Mercator Igor Maroša i direktor Konzuma BiH Tomislav Bagić, sastali su se danas u Sarajevu ponovo s predstavnicima, više od stotinu dobavljača Konzuma BiH. Tema sastanka bio je daljnji rad na unaprjeđenju suradnje Konzuma i dobavljača na obostrano dugoročno održivim osnovama.

u 13:48
strajk

Javno objaviti imena poslodavaca koji ne isplaćuju plaće radnicima

Socijaldemokratska partija BiH, putem svog delegata u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH Anera Žuljevića i šefa Kluba zastupnika SDP-a u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH Elvira Karajbića, u parlamentarnu proceduru uputila je Zakon o dopuni Zakona o Poreznoj upravi FBiH.

u 10:02
firma

Predloženo ukidanje takse za otvaranje prve radnje

Gradske vlasti Banja Luke odlučile su da ukinu administrativnu taksu na otvaranje prve preduzetničke radnje, s ciljem da se početnicima u biznisu olakšaju prvi koraci na putu do poslovnog uspjeha.

u 11:47
privreda

BiH ima veći privredni rast samo od Srbije

U najnovijem Mostu novinar radija Slobodna Evropa tražio je odgovor na pitanje kako Bosna i Hercegovina ima veći privredni rast od Srbije? Sagovornici su bili Muris Čičić, profesor Ekonomskog fakulteta iz Sarajeva, i Milan Ćulibrk, ekonomista i glavni urednik beogradskog nedeljnika NIN.

u 17:49