Opština Srebrenik zapošljava pravnike i ekonomiste

Konkurs

Opština Srebrenik odnosno Agencija za državnu službu raspisala je Javni konkurs za zapošljavanje šest osoba u ovoj instituciji.

u 19:41
konjuh

"Bingo" kupio živinički "Konjuh" za 1,6 miliona KM

Tuzlanska kompanija Bingo kupila je fabriku stolica koja se nalazi u sklopu Fabrike namještaja Konjuh iz Živinica u stečaju.

u 15:14
erdogan

Izvoz u Tursku smanjen za 100 miliona maraka

Trgovinska razmjena Bosne i Hercegovine s Turskom lani je iznosila oko milijardu i 80 miliona maraka što je otprilike isti iznos kao i godinu ranije.

u 13:03
busija

Na Majevici se gradi kompleks poput onoga na Zlatiboru

U Brčkom je dana organizovan sastanka prvih ljudi izvršne i zakonodavne vlasti Brčko Distrikta te Opštine Lopare o regionalnom projektu izgradnje turističko-rekreativnog kompleksa sa etnoselom na lokalitetu Busija na Majevici.

u 16:15
Tuzlanska Solana

Tuzlanska so postaje ključni snadbjevač jugoistočne Evrope

Tešanjska AS grupacija ima namjeru da tuzlansku Solanu učvrsti kao ključnog snabdjevača cjelokupnog tržišta jugoistočne Evrope.

u 15:13
Woman in an office

Šveđani za jedan dan otpustili 4.500 budžetskih radnika

Oko 4.500 službenika švedskog Zavoda za zapošljavanje (Arbetsförmedlingen) u srijedu je ostalo bez posla. Zbog budžetskih ušteda i opsežne reforme tržišta rada ugasit će se deseci ispostava širom Švedske, a njihovi zaposlenici preselit će se s druge strane pulta u svojoj dojučerašnjoj ustanovi.

u 15:00
zavarivac

Najtraženiji vozači, prodavači, krojači, obućari, zavarivači...

Najtraženija zanimanja u BiH su krojači, obućari, prodavači, zavarivači i vozači.

u 15:14
haris j

Haris Jašarević proglašen herojem norveške industrije

Početak 90-ih godina prošlog stoljeća rezultirao je mnogo čime, čega se normalan čovjek gnuša i s nelagodom prisjeća, barem kada je u pitanju Bosna i Hercegovina.

u 16:08
gorivo

Uskoro novo poskupljenje goriva

U zadnje vrijeme je cijena sirove nafte na svjetskom tržištu više puta porasla, tako da se uskoro očekuje novo poskupljenje goriva u BiH.

u 15:55
piletina proizvodnja

Odobren izvoz piletine u Evropsku uniju

Evropska komisija na današnjoj je sjednici stavila Bosnu i Hercegovinu na listu zemalja kojima je odobren izvoz pilećeg mesa u zemlje Evropske unije.

u 15:25