Vlada TK "pogurala" 25 obrtnika sa 30.000 KM

obrtnici

Vlada Tuzlanskog kantona podijelila je 30.000 KM za 25 obrtnika sa područja ovog kantona.

u 17:44
spavanje

Stotine zapošljavanja u javnim ustanovama bez konkursa

Centri civilnih inicijativa (CCI) danas su u Banjaluci predstavili „Izvještaj o monitoringu imenovanja i zapošljavanja u javnom sektoru u Bosni i Hercegovini“, koji daje pregled regulative i prakse imenovanja i zapošljavanja u javnom sektoru, tokom prvih šest mjeseci 2017. godine.

u 16:26
miso

Bosanac napravio vlastitu Formulu 1

Bosanac je jučer oduševio Veliku Britaniju, i to u pozitivnom smislu!

u 16:15
pomfrit

Srebrenica: Fabrika pomfrita zatvorena, proizvođači krompira zabrinuti

Fabrika za proizvodnju pomfrita Srebreničanka iz Srebrenice obustavila je proizvodnju, zbog čega su se poljoprivredni proizvođači našli u neizvjesnoti, zajedno sa desetinama tona proizvedenog krompira.

u 14:18
spavanje na poslu

Ne možemo naprijed zbog pregolemog administrativnog aparata

Reforma javne uprave je ostalo samo mrtvo slovo na papiru. Glomazan državni aparat uhljeba ne bi mogla nahraniti ni puno jača ekonomija od one bosanskohercegovačke.

u 13:57
tesanj huskic

Načelnici, idite u Tešanj i učite kako se radi posao

Svi načelnici i svi političari u BiH trebaju da idu u Tešanj i da uče kako se vodi politika, kako se otvaraju nova radna mjesta, ustvari kako se treba raditi posao za koji su im građani dali povjerenje.

u 19:04
gradjeivna

Na Balkanu najteže poslovati u BiH

Svetska banka objavila je novu listu "Doing Business", na kojoj su rangirane zemlje po lakoći poslovanja.

u 19:23
amar museljic

Napustio fakultet i počeo proizvodit sijalice

Dvadesetdvogodišnji Kakanjac Amar Museljić napustio je fakultet kako bi otvorio fabriku AM-Iskra koja se bavi proizvodnjom LED sijalica. U razgovoru za Klix.ba je izjavio kako je u životu potrebno rizikovati i raditi ono što volite.

u 12:31
kozarac

Rade u BiH za Austrijance i imaju trinaestu plaću

Kozarčanin Enes Kahrimanović već deset godina u Kozarcu uspješno vodi preduzeće "Austronet", u kojem je, prije toga, radio u Austriji. Sve pozitivno u odnosu prema radniku u Austriji Enes je prenio ovdje, a njegovi radnici se, kao rijetko koji, mogu pohvaliti platom koja je veća od prosjeka, isplatom toplog obroka, prevoza i trinaestom platom.

u 11:45
ttu

Prodaje se preostali dio imovine TTU

Nekadašnji tuzlanski gigant TTU prodaje preostali dio imovine i to objekte te zemljište sa infrastrukturom, nekretnine u Mramoru i zemljište u blizini jezera Modrac.

u 17:12