Penzioneri mogu "zalediti" penziju i opet se zaposliti

penzioneri

Ustavni sud Federacije Bosne i Hercegovine je na osnovu zahtjeva za ocjenu ustavnosti Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju FBiH, kojeg je podnio potpredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine, Milan Dunović neustavnim proglasio odredbe ovog zakona kojima je bilo onemogućeno penzionerima da dok su u penziji i rade, saopšteno je iz kabineta potpredsjednika FBiH.

u 19:02
radnici

Hoće li firme moći jedna drugoj ustupati radnike?

Prijedlogom o ustupanju radnika u BiH se pokušava riješiti nedostatak radne snage!

u 20:59
kinezi

Kinezi traže radnike na izgradnji autoputa, poznata i visina plate

China State Construction Engineering Corp. Ltd., izvođač radova na autocesti Koridora Vc, Dionica Počitelj – Zvirovići (Lot 1), s sjedištem Dretelj – Čapljina, raspisao je konkurs za sljedeća radna mjesta:

u 18:08
auto

Nijemci se rješavaju 350.000 dizelaša, hoće li sve završiti kod nas?

Nakon skandala sa Volkswagenom, u kojem je otkriveno da je kompanija varala na emisijama ugljen-dioksida na više od 11 miliona dizelaša, sve više evropskih gradova uvodi ograničenja ili zabrane za dizel vozila, što u nepovoljan položaj stavlja preprodavce korištenih automobila.

u 14:30
dejan

"Ne treba razmišljati samo o odlasku, treba zapeti i raditi"

Dejan Šukurma (26) iz Dervente kaže da ne razmišlja da napusti BiH jer ima posao sa kojim je zadovoljan, a u slobodno vrijeme bavi se kinologijom, ali i stočarstvom.

u 18:58
piletina

Izvezeno blizu 20 tona piletine u Evropsku uniju

BiH je od kraja septembra, kada je počeo plasman pilećeg mesa u Evropsku uniju, na tamošnje tržište izvezla 19,5 tona piletine u vrijednosti oko 103.000 maraka.

u 16:38
minimalac

Poslodavcima puno da minimalna plaća bude 550 KM

Unija udruženja poslodavaca RS-a tokom pregovora nije prihvatila prijedlog ovog saveza da od naredne godine najniža plaća u Srpskoj bude 550 KM, već predlaže 500 KM, na što sindikat ne može pristati.

u 16:23
pusenje

Hoće li opet poskupjeti cigarete?

Svi oni koji se bave distribucijom i prodajom cigareta do kraja novembra morat će dostaviti nove cjenovnike duhanskih proizvoda.

u 20:57
rad sarajevo

U javnom preduzeću rade supruga i šura gradonačelnika, zet i snaha ministra...

Zastupnica SDA u Skupštini Kantona Sarajevo Admela Hodžić postavila je pitanje premijeru Kantono Sarajevo Edinu Forti pitanje da li su tačne informacije da je u KJKP Rad zaposlio sestru zastupnice Naše stranke Nejre Dizdarević čija je direktorica Vera Anautović postavljena ispred Naše stranke.

u 14:03
nalazista nafte fbih1

Na kojim područjima u BiH ima nafte?

Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić izjavio je, na današnjoj konferenciji za novinare u Sarajevu, da je Federalna vlada donijela odluku o pokretanju aktivnosti za dodjelu koncesije za istraživanje i eksploataciju nafte i plina na prostoru Federacije BiH.

u 10:46