Tuzla: "Kurban srca našeg" u predbajramskom ozračju

"Kurban srca našeg", bio je naziv bajramske akademije koja je održna u utorak u prepunoj, velikoj sali Bosanskog kulturnog centra Tuzla.
23.09.2015 u 08:22

Izuzev učenika Behram-begove medrese Tuzla, na ovoj kulturnoj manifestaciji učestvovali su i gosti: Eldin Huseinbegović, Hor Gazi Turali-beg Tuzla i Hor Nuru ayni Kalesija.

"Na našem repertoaru našle su se tradicionalne ilahije i kaside, koje naši članovi izvode dugi niz godina. Zadovoljstvo nam je biti dio koncerta i rado se odazivamo na poziv za učešće na koncertima slične tematike" kazao je Nedim Mujanović, član Hora Gazi Turali-beg Tuzla. 

Ovu večer posebno je uljepšao sarajevski kantautor Eldin Huseinbegović, koji je kazao:

"Lijepa atmosfera s kojom me svaki put dočekaju u Tuzli jedan je od razloga zbog kojih se bavim svojim poslom. Ovo je moj način da napunim svoju dušu", kazao je Eldin Huseinbegović te dodao da mu je svaku Kurban bajram bio poseban.

"Volio bih da se vrati onaj osjećaj kada sam bio mali, kada sam dočekivao sa tremom Bajram. Danas imamo jako malo vremena uživati u svakom trenutku Kurban bajrama".  

Koncert u povodu Kurban-bajrama oduševio je sve prisutne kojima su izvođači napunili i srce i dušu predbajramskim ozračjem.

pressing.ba