Zavlačio učenici ruku u gaće a profesor šutio

Školski odbor Medicinske škole u Puli u petak je smijenio direktoricu škole Gordanu Ćoso, a vršiteljicom dužnosti direktorice imenovana je dosadašnja predsjednica Školskog odbora Sanja Benazić-Kliba, piše Glas Istre.
20.11.2018 u 15:17

Ćoso je navodno smijenjena zbog njenog odnosa s jednim profesorom s kojim u ovom školskom kolektivu već imaju problema, a kojeg direktorica, kako piše Glas Istre, štiti i pokriva.

Kako tvrdi izvor, dotični profesor učestalo kasni na nastavu ili se uopće ne pojavljuje na radnom mjestu, a okidač je nedavni slučaj na njegovom satu kada je među učenicima došlo do neprimjerenog seksualnog ponašanja. Profesor, kako piše ovaj istarski portal, nije reagirao.

"Škola već duže vremena ima problema s tim profesorom, a ovo što se dogodilo na satu je bila kap koja je prelila čašu. Prema tvrdnjama jedne učenice, došlo je do seksualnog uznemiravanja, a navodno ju je kolega iz razreda na satu pipkao i zavlačio joj ruke u gaćice i grudnjak. Nakon što je djevojčica roditeljima prenijela što se dogodilo, direktorica je uz suglasnost Školskog odbora donijela odluku o izvanrednom otkazu dotičnom profesoru. Međutim, nekoliko dana kasnije direktorica je odluku o otkazu željela povući i tako vratiti profesora na posao, s čime se nije složio Školski odbor. Nakon tog poteza direktorice, Školski odbor je izgubio povjerenje u nju, tim više jer protiv tog profesora postoje i ranije opomene i pritužbe, a direktorica mu već duže vrijeme "gleda kroz prste". Zbog toga je Školski odbor 16. studenog donio odluku o smjeni ravnateljice, no Gordana Ćoso to izgleda ne želi prihvatiti", kaže izvor za Glas Istre.

(Glas Istre)