Bh.juniori srušili favorizovane Francuze

Reprezentacija BiH do 19 godina savladala je vršnjake iz Francuske sa 2:0 u okviru elitnog kruga kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo!
22.03.2017 u 18:09
BiH U19

Iako se meč igrao u Francuskoj gdje su domaćini važili za apsolutnog favorita, izabranici Tonija Karačića napravili su sjajan rezultat.

Domaćin je kontrolisao cijelo prvo poluvrijeme i pleo mrežu oko našeg gola, ali u finišu prvog dijela bh.juniori dolaze do vodstva preko Demirovića.

I u drugom poluvremenu ista slika. Domaćin stišće, napada, plete mrežu ali na golu je bio sjajni Marković koji je branio i nemoguće.

I kada su svi očekivali da naša odbrana "pukne" zabili smo drugi gol.

Igrala se sudijska nadoknada kada je "rezervista" Ćavar u 92.minuti zabio za konačnih 0:2 i veliko slavlje.

S obzirom da su pobijedili prvog favorita grupe, bh.juniori su pred vratima Eura, ali i protiv Bugarske te Izraela morat će odigrati dosta bolje.

Bosna i Hercegovina: Igor Marković, Sandi Hušić, Mato Stanić, Besim Šerbečić, Emir Bijelić, Denis Žerić (63. Amar Suljić), Benjamin Hadžić, Zinedin Mustedanagić (90. Marijn Ćavar), Ermedin Demirović (84. Jasmin Čeliković), Ivan Miličević, Toni Nikić. Selektor: Toni Karačić.

Francuska: Anthony Maisonnial, Dayot Upamecano, Bradlay Danger, Timothe Cognat, Kelvin Amian Adou, Nicolas Janvier, Moussa Diaby, Alec Georgen, Odsonne Edouard, Jeff Reine-Adelaide, Lorenzo Callegari. Selektor: Jean-Claude Giuntini.

pressing.ba