Drina odnijela titulu s Tušnja

Najveće iznenađenje ne samo ovoga kola nego možda i cijele sezone napravila je otpisana Drina koja je sa 2:0 savladala Slobodu na Tušnju i vjerovatno tako odnijela titulu iz Tuzle.
30.04.2016 u 17:56
sloboda

Veliki šok na Tušnju priredila je Drina koja je odnijela cijeli plijen s Tušnja. U prvom poluvremenu Sloboda iako je bila oslabljena stvarala je šanse ali nije uspjela da zabije gol. Samo što je krenulo drugo poluvrijeme Kuzmanović je šokirao Tušanj kada je zabio za 0:1. Tuzlaci su krenuli na sve ili ništa, ali ponovo su primili gol, kada je u 69.minuti Stefanović je pogodio za 0:2.

Ovim porazom Sloboda se vjerovatno oprostila od titule, pa joj predstoji borba za osvajanje Kupa odnosno da se kroz prvenstvo plasira među prva tri tima.

Derbi začelja u Banjoj Luci između Borca i Slavije pripao je domaćinu. Radinović je u zadnjoj minuti prvog dijela pogodio za slavlje domaćih. U 67.minuti Slavija je poravnala preko Marušića, da bi Lazar Marijanović pogodio u 82.minuti za konačnih2:1.

Sarajevo je bez problema izašlo na kraj sa Veležom kod kojeg je slavilo sa 3:0. Bordo tim riješio je pitanje pobjednika za poluvrijeme kada su pogađali Harba, Okić i Duljević.

U derbiju začelja Mladost je bila bolja od Travnika i vjerovatno osigurala opstanak u društvu najboljih. Dilaver je doveo Mladost u vodstvo u 29.minuti, da bi Travnik poravnao na samom početku meča kada je Zec poentirao za Vezire. Potom su Travničani krenuli na sve ili ništa što su kaznili domaćini u finišu meča kada je Kovač zabio za vjerovatno opstanak Mladosti i konačnih 2:1.

REZULTATI

Sloboda-Drina 0:2

Velež-Sarajevo 0:3

Borac-Slavija 2:1

Mladost-Travnik 2:1

pressing.ba