Jusuf Nurkić "potjerao" Haruna Mahmutovića

Čini se kako će Jusuf Nurkić ponovo igrati za košarkašku reprezentaciju BiH, s obzirom da je njegov uslov povratka u repku ispunjen.
27.11.2015 u 20:53

Naime, nakon njegovog pisma upućenog bh.javnosti, generalni sekretar Harun Mahmutović odlučio je da se povuče iz rada sa reprezentativnim selekcijama BiH.

- Napuštam sve košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine, povlačim se i otvaram put povratku Jusufa Nurkića u dres s državnim grbom, poručio je generalni sekretar Košarkaškog saveza BiH Harun Mahmutović.

Dosadila mu je priča o krivici, i njegovoj i krivici Saveza u cijeloj priči i ''slučaju'' koji se od povrede mladog centra napravila svih ovih mjeseci.

- Moj rad u Savezu neće više imati mnogo veze s reprezentacijama, prepuštam to nekome drugome, ako sam sve ovo vrijeme ja bio problem, problem je upravo nestao. Nurkiću su vrata otvorena kao što su bila i dosad, kazao je prvi operativac kuće bh. košarke.

Podsjetimo, ovo je bio razlog zbog kojeg NBA košarkaš koji nastupa u dresu Denver Nugetsa nije igrao za svoju domovinu na zadnjem Evropskom prvenstvu.

pressing.ba