Musemić objasnio za Subića i Ivetića

Sloboda sezonu otvara protiv Olimpica a pred novinare uoči ovoga meča izašli su trener Husref Musemić i zamjenik kapitena Samir Efendić.
22.07.2016 u 17:33

- Preuzimamo ulogu apsolutnog favorita. Olimpic je u problemima kako igračkom tako i organizacionom ali nećemo se opustiti. Želimo startati pobjedom, kazao je Musemić.

Desni bek Tuzlaka kaže da pobjeda ne smije doći u pitanje.

- Sjetite se samo Drine kada smo unaprijed upisali pobjedu pa ostali bez titule. Ovoga puta to neće biti, kazao je popularni Bager.

Novinare je zanimalo dolazi li Aleksandar Subić iz Partizana koji se trebao pojaviti u Tuzli.

- Prema mojim informacijama sve je u redu. Nadam se da neće ispasti nešto nepredviđeno. Partizan je igrao u četvrtak veče evropsku utakmicu pa mislim da će sada nakon nje završiti sve potrebne administrativne stvari, kazao je Musemić.

Osvrnuo se i na pitanje o odlasku Ivetića za kojeg navijači smatraju da je trebao ostati na Tušnju.

- Ja sam trener i mi u Stručnom štabu smo odlučili tako. Mi odgovaramo i za rezultate. Tu smo dok ide dobro odnosno dok nam neko ne kaže da više nismo potrebni Klubu. To je završena priča davno, rekao je Musemić.

Dotakao se i Kostića te njegove neprirodne pozicije na lijevom boku.

- Igrati stopera ili beka nije neka velika razlika. To što se njemu ne sviđa je njegova stvar. Protiv Olimpica će biti na klupi pa ćemo vidjeti kako će ići dalje, veli coach Tuzlaka.

Susret na Tušnju se igra u subotu od 18 sati.

pressing.ba