Osam bh.fudbalera ove sezone u Ligi prvaka

U četvrtak uveče bit će izvučene grupe Lige prvaka za novu sezonu, a u 32 tima je osam fudbalera iz Bosne i Hercegovine!
27.08.2015 u 09:45

Najbolji su u Romi, Edin Džeko i Miralem Pjanić. "Vučica" prošle sezone nije imala sreće prilikom žrijeba gdje je zapala u grupu "srmti" sa Bayernom i Manchester Cityem, a vjerujemo kako će sada imati više sreće.

Asmir Begović će po prvi puta nastupiti u Ligi prvaka i to sa svojim novim klubom, Chelseaom. Mourinhov tim uglavnom dolazi do samo kraja, a navijači Bluesera vjeruju kako će to biti i ove sezone.

Novopečeni bh.reprezentativac Marin Aničić sinoć je sa Astanom napravio veliko iznenađenje izbacivši Apoel u kojem igra Semir Štilić. Nekadašnji fudbaler Željezničara zabio je sjajan gol ali nedovoljan da igra elitni rang evropskog fudbala.

Armin Hodžić također će se priključiti "A" reprezentaciji a u Dinamu je sve više u kadru, što je pokazao i zadnjim golom protiv Skenderbega kojeg su Zagrepčani izbacili. Hodžić je postigao evrogol i sada se nada kako će biti jednako efikasan i u grupnoj fazi Lige prvaka. Tu je i Amer Gojak koji za sada ima manju minutažu, ali tu je, dok je Said Huseinović otišao na posudbu u Lokomotivu.

Danijel Miličević i Haris Hajradinović bit će bh.predstavnici u dresu belgijskog prvaka Genta, dok je Nermin Zolotić posuđen Istri iz Pule.

pressing.ba