Protesti Sloge iz Simin Hana pred Federalnim savezom

Danas su održani mirni protesti NK.Sloga iz Simin Hana, prvaka Druge lige - Sjever ispred Federalnog saveza u Sarajevu.
03.07.2015 u 18:29

- Mi smo se danas ovdje skupili kako bi ukazali rukovodstvu Federalnog saveza da ono što je objavljeno na zvaničnoj web stranici ovoga Saveza tj.da Sloga iako je izborila prvo mjesto i u ulazak u 1.ligu FBiH da ne može ući, kazao je prvi čovjek ovoga kluba, Azmir Husić.

Naime, nakon što je Sloga osigurala šamionsku titulu, izgradila milionsku infrastrukturu vlastitim sredstvima, iz Federalnog saveza nije stigla nikakva Odluka na adresu Kluba, nego samo obavijest na web stranici.

- Oni su tamo naveli razlog kao da mi nismo imali selekcije u Omaldinskom pogonu, a u našem klubu se takmiči pet selekcija mladih iako je potrebno minimalno tri. Mi smo osigurali plasman u 1.ligu FBiH na terenu, a ovo što oni pokušavaju uraditi nema nikavog smisla. Ako se potvrdi da je tako, mi idemo u UEFA-u u Švicarsku i tamo ćemo tražiti svoja prava, kazao je Husić.

Nečasne i kriminalne radnje Federalnog saveza dobro su poznate u sportskoj javnosti i možda je ovo konačno vrijeme da se neke stvari dovedu u red, a također bi se u ovaj slučaj morao uključiti i NSBiH.

pressing.ba