Tuzlanski premijerligaši počeli s treninzima

Dva tuzlanska premijerligaša, Sloboda i Tuzla City zappočeli su s treninzima.
18.05.2020 u 19:44

Na Tušnju se radilo u dvije grupe, najprije u 9, a potom u 10.30 sati, uz nazočnost kompletnog stručnog štaba na čelu sa Gradimirom Crnogorcem.

– Trenirala su 24 igrača, sve u skladu s preporukama nadležnih vlasti. U srijedu će svi nogometaši biti testirani na virus korona, a ako sve bude uredu, očekujem da ćemo od četvrtka raditi zajedno – izjavio je Crnogorac.

Iako su igrači tokom pauze imali obavezu da rade individualno i tako održavaju kondiciju, današnji trening bio je laganijeg intenziteta, a na kraju su radili i s loptom.

– Imamo razrađen plan priprema za sve dane, nadajući se da će NS BiH i službeno dati ‘zeleno svjetlo’ za nastavak prvenstva. Iskreno, nadamo se da će se Premijer liga BiH nastaviti – zaključio je šef stručnog štaba Tuzlaka.

U odnosu na ekipu koja je 7. marta protiv Čelika odigrala posljednju utakmicu pred prekid prvenstva, na okupu su bili svi igrači osim Marka Marinkovića s kojim je, na njegov zahtjev, raskinut ugovor radi povratka u Srbiju.

Nakon testiranja na Covid-19 fudbalera, članova stručnog štaba i uposlenika Kluba, Plavi su danas započeli s treninzima. Stručni štab je organizovao trening u dvije grupe uz stroge mjere koje je propisao Krizni štab Civilne zaštite FBiH.

– Momci su u dobrom stanju došli na trening. Zaželjeli su se rada, treninga i novih izazova. Sve je ovo pomalo neobično za sve nas ali moramo se prilagođavati situaciji, kazao je trener u Stručnom štabu, Samir Adanalić.

Plavi će nastaviti sa svakodnevnim treninzima na stadionu Bare, koji će biti zatvoreni za javnost zbog epidemiološke situacije te nadati se kako će Nogometni savez BiH donijeti jedinu razumnu odluku, a to je da se sezona nastavi i na terenu ostvare konačni rezultati.

pressing.ba