Čačić smijenjen, Hrvati imenovali novog selektora

Nakon remija u Rijeci protiv Finske, selekciji Hrvatske je pod upitnikom odlazak na Mundijal u Rusiju zbog čega je smijenjen dosadašnji selektor Ante Čačić.
07.10.2017 u 11:41
zlatko dalic

S obzirom da komšije već u utorak očekuje novi duel u Ukrajini, brzo su reagovali i imenovali novog selektora.

Riječ je o Zlatku Daliću, dobro poznatom hrvatskom treneru.

Tako je Čačić jutros odradio zadnji trening sa Vatrenima, znajući da neće putovati u Ukrajinu.

Plasman u Rusiju sada je jedino moguć kroz "baraž" ali i taj famozni "baraž" je upitan.

"Dalić će nas voditi u odlučujućoj utakmici protiv Ukrajine u Kijevu. Jednoglasno smo ga izabrali. Nadamo se pozitivnom rezultatu. On što je najvažnije, to je prekid suradnje s Antom Čačićem. Noć je bila duga i burna, u igri su bila četiri imena, a Izvršni odbor glasao je za Dalića, kazao je predsjednik Davor Šuker koji će vjerovatno morato otići s mjesta predsjednika ako se Hrvatska ne plasira u Rusiju.

Dalić trenerski zanat brusi od 2005. godine. Krenuo je kao trener Varteksa 2005. godine, u kojem je bio do 2007. Nakon toga je godinu dana proveo u Rijeci, Dinamu iz Tirane i Slaven Belupu, prije nego li je 2010. godine otišao u Saudijsku Arabiju.

Dvije je godine proveo u Al-Faisaly Harmahu, a zatim je sjeo na klupu Al-Hilalove B tima. Iste je godine (2013.) preuzeo i prvu ekipu, a već je iduće otišao u Al-Ain, s kojim je ostvario najbolje trenerske rezultate karijere. Dalić je s Al-Ainom osvojio President Cup, Arapsku Gulf ligu i Superkup, te je igrao u finalu Lige prvaka prošle godine.

Osim titula s Al-Ainom, Dalić je s Al-Hilalom osvojio Kup, te bio viceprvak saudijske lige. S Dinamom iz Tirane je osvojio tamošnji Superkup, a a s Varteksom je davne 2006. godine igrao finale Hrvatskog kupa.

pressing.ba