Šta čeka Ahmedhodžića u Francuskoj?

Između više ponuda, Anel Ahmedhodžić (22) odabrao je transfer u Bordeaux, jer će tu imati priliku da ima dobru minutažu u ligi petice.
02.02.2022 u 16:59
anel ahmedhodzic 1

Presudno vjerovatno za odabir francuskog kluba bila je informacija kako će uz Anelov transfer Bordeaux napustiti kapiten i najiskusniji stoper Laurent Koscielny, čija je previsoka plata bila preveliko opterećenje za klub. Uz to činjenica da će za trenera imati sunarodnjaka Vladu Petkovića, sigurno je dodatno pojačala sigurnost u Anelovu odluku.

Anelu će tako do kraja sezone konkurencija biti Norvežanin Stian Gregersen (16 utakmica u ligi), zatim Mexer (17 utakmica u ligi) te Abdel Medioub (osam utakmica u ligi). Preostala dvojica stopera Loic Bessille i iskusni Paul Baysse nisu dobijali šansu za igru u dosadašnjem dijelu francuskog šampionata.

Situacija u Bordeauxu je takva da će Anel gotovo sigurno imati veliku minutažu i na njemu je da pokaže svoj kvalitet u jednoj od najjačih liga na svijetu. Ahmedhodžić je na predstavljanju, na kojemu je pokazao da će nositi broj 5, izjavio da je izuzetno dobar u igri 1 na 1, zatim u vadušnim duelima, ali možda i najbitnije da veoma dobro iznosi loptu iz svoje trećine i nerijetko učestvuje u kreiranju napada svoje ekipe. Navijači Bordeauxa isto su to preoznali, a naravno i čelnici kluba, koji su njegov kvalitet mogli posebno vidjeti u utakmicama Lige Šampiona i reprezentacije BiH.

Svakako da će mu dodatni motiv biti to što će protiv sebe imati igrače poput Messija, Neymara, Mbappea, Payeta ili superalentovanog kanadskog reprezentativca Davida koji je u ovom trenutku drugi strijelac lige. Naravno, zapaženi nastupi mogu mu donijeti transfer u još veći klub u Francuskoj ili u nekoj drugoj jačoj ligi. Poznato je da u zadnje vrijeme veliki broj fudbalera iz francuskog šampionata nastavljaju karijeru u engleskom Premiershipu i nije isključeno da bi upravo tim putem mogao ići i Anel. Neki od najboljih primjera su Kante, Payet, Lacazette, Fabinho, Pepe i Martial.

(bih.ba)