Goal.com:Ronaldo prvi Pjanić u Top 20

Godinu dana nakon što je Lionel Messi okrunjen dobitnikom Goal 50 nagrade, urednici portala Goal su napravili listu najvećih 50 igrača za 2013./2014. Pobjednik Goal 50 za prošlu sezonu je Cristiano Ronaldo, a na listi je i naš reprezentativac Miralem Pjanić koji je završio na 20. mjestu.
28.07.2014 u 16:25

Ovo je treća titual igraču Real Madrida, Cristianu Ronaldu, te se sada izjednačio s najvećim rivalom Leom Messijem. Kako Goal.com navodi, iz klupske perspektive Ronaldu je prošla sezona bila najbolja u karijeri. Postigao je 51 gol u svim takmičenjima, srušio veliki broj rekorda, uključujući broj golova u Ligi prvaka (17) u jednoj sezoni. A s 31 pogotkom u prvenstvu bio je prvi strijelac Primere, te je s Luisom Suarezom podijelio nagradu za najboljeg strijelca evropskih liga.

U januaru ga je FIFA proglasila nogometašem godine. Najvažnije, Ronaldo je bio ključan igrač u Realovom osvajanju Decime, zatresao je mrežu svakog suparnika u Ligi prvaka, a sezonu je upotpunilo osvajanje Kupa kralja. Ipak, i Ronaldo je bio nemoćan da spriječi ispadanje lošeg Portugala u grupi SP-a. Štaviše, da nije bilo Cristiana koji je Švedskoj u dodatnim kvalifikacijama postigao četiri pogotka, Portugal ne bi ni išao u Brazil.

Na samom SP-u postigao je jedan gol. Ronaldo će u februaru napuniti 30 godina i na vrhuncu je moći. A Real ima još moćniju ekipu.

(pressing.ba/goal.com)